مقاومت عجیب برای حرفه ای شدن بعد از حذف استقلال و پرسپولیس
به گزارش وبلاگ نام تو، باشگاه پرسپولیس در واکنش به انتشار بعضی اسناد مربوط به حذف این تیم از آسیا و استفاده از واژه جعل و فتوشاپ، بیانیه ای صادر کرد که ضمن محکوم کردن دلایلی از قبیل جعل و فتوشاپ، 17 دلیلی که عامل اصلی کنار گذاشته شدن این تیم از آسیا بود را خاطرنشان کرد. این در حالی بود که مدیرعامل این باشگاه پیش از این اعلام نموده بود تنها 2 درصد از مدارک آنها مورد پذیرش نبوده است.
در میان هیاهو و جنجالی که در روزهای اخیر در فوتبال ایران شکل گرفته، مسائل مهمتری وجود دارد که در سایه قرار گرفته است. مهم نیست که در مدارک ارسالی از سوی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس جعل و فتوشاپ اجرا شده یا نه، مهم این است که فوتبال ایران فرسنگ ها از ترازهای حرفه ای فوتبال جهان فاصله دارد و ما آگاهانه این فاصله عمیق از فوتبال حرفه ای را کتمان می کردیم و با ایجاد پوشش بر نقاط ضعف، سال ها در فوتبال حرفه ای آسیا حضور داشتیم. این حضور عجیب را ملاکی برای حرفه ای بودن خود می دانستیم تا توقع تداوم حضور در بین تیم های آسیایی به اشتباه برای فوتبال ایران ایجاد گردد.
در سالی که لیگ های معتبرتر و به شدت حرفه ای تر از لیگ برتر ایران نظیر لیگ های کره، ژاپن، چین، استرالیا، عربستان و قطر قربانی سخت گیری های نو کنفدراسیون فوتبال آسیا شده و جواز حضور در لیگ قهرمانان را از دست می دهند، حذف دو تیم ایرانی که با انبوهی از مسائل ریز و درشت دست و پنجه نرم می نمایند نمی تواند خیلی عجیب باشد.
در سالهای گذشته کنفدراسیون فوتبال آسیا سخت گیری های کمتری انجام می داد و آنهایی که باید مدارک باشگاه ها را تایید می کردند نرمش بیشتری به خرج داده اند تا فوتبال ایران در سالهای گذشته قربانی این بی تدبیری نگردد. چه بسا اگر آیین نامه های نو و سختگیری های این دوره را در سالهای قبل هم داشتیم، این اتفاق را در گذشته تجربه می کردیم.
حال که استقلال و پرسپولیس از حضور در لیگ قهرمانان آسیا کنار گذاشته شده اند و جواز حرفه ای آنها صادر نشده است، آیا بهتر نیست مسئولان این دو باشگاه و مدیران بالادستی آنها به جای این همه مقاومت عجیب و فضا سازی علیه آنهایی که حاضر نشدند مثل گذشته واقعیت ها را کتمان نمایند، از همین امروز به فکر برطرف نقایص خود باشند تا سال و سال های آینده هم مثل سال جاری از آسیا کنار نروند؟
آیا بهتر نیست انرژی که صرف پیدا کردن مقصر برای تخلیه خشم طرفداران می گردد را صرف ایجاد زیرساخت های لازم برای حرفه ای شدن واقعی در فوتبال کنیم؟
اگر AFC امروز گریبان فوتبال ایران را هم در کنار دیگر کشورهای آسیایی گرفته قطعاً این تصمیم در راستای حرفه ای شدن فوتبال در آسیا است و بهتر است باشگاه های حذف شده ما هم با پذیرش این واقعیت به فکر اصلاح ساختار خود باشند.
در واقع می توان گفت استقلال و پرسپولیس امروز حذف نشده اند و اتفاقی که امروز برای آنها افتاد را باید ماحصل سال ها سوء مدیریت در سطح کلان ورزش و سیاستگذاری نه چندان مناسب برای مدیریت در این دو باشگاه دانست.
اولین مرحله درمان، پذیرفتن بیماری از سوی بیمار است و بر همین اساس باید گفت اگر استقلال و پرسپولیس (و به طور کلی فوتبال ایران) قصد حرفه ای شدن به معنای واقعی را دارند، ابتدا باید غیر حرفه ای بودن خود را بپذیرند.
سرخابی ها هنوز غیر حرفه ای بودن ساختار خود را نپذیرفته اند و این را می توان از رفتار و گفتار مدیران این باشگاه به وضوح دریافت. مدیرانی که از یک سو به صورت رسمی به ده ها نقص خود اعتراف می نمایند و از سوی دیگر وانمود می نمایند دلیل حذف آنها کینه توزی بوده و سعی دارند با دادن آدرس اشتباه با احساسات میلیون ها طرفدار بازی می نمایند.
می توان حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا را به فال نیک گرفت و از فصل 2022 آسیا نقطه عطفی برای فوتبال ایران ساخت تا این حذف سرآغازی باشد برای حرفه ای شدن واقعی فوتبال ایران، نه فقط در حرف بلکه در عمل.
منبع: خبرگزاری مهر