بسیاری از واحدهای صنعتی مجبور به تعدیل نیرو شدند
به گزارش وبلاگ نام تو، عباس جبالبارزی در خصوص اظهارات رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر رشد 10 درصدی کارگاه های صنعتی نسبت به سه ماهه سال گذشته گفت: باید منظور آقای همتی از رشد واحدهای صنعتی چه چیزی بوده، اگر منظور ایشان رشد تسهیلاتی است به این معنا که تسهیلات بیشتری به کارگاه های صنعتی داده شده، با توجه به نرخ تورم 30 الی 40 درصدی گردش اقتصادی موردنیاز واحدهای صنعتی نیز 30 الی 40 درصد افزایش داشته و 10 درصدی که به آن اشاره شده عدد معقولی نیست.

او توضیح داد: اگر منظور رشد فراوری بوده باشد به نظر نمی آید این رشد فراوری ازنظر تعداد و وزن باشد. اگر رشد ارزشی فراوری نیز رخ داده باشد با توجه به نرخ بالای تورم و افزایش قیمت کالاها رشد 10 درصدی ارزش فراوریی به معنای افت فراوری است.
جبالبارزی با تأکید بر اینکه افزایش فراوری ازنظر ریالی باید بیشتر از میزان تورم باشد تا بتوان آن را رشد محسوب کرد گفت: اگر افزایش ارزش ریالی فراوریی بیشتر از نرخ تورم باشد رشد فراوری اتفاق می افتد. با توجه به نرخ تورم در ایران کارگاه های صنعتی باید بیش از 30 یا 40 درصد افزایش فراوری ازنظر ریالی داشته باشند تا رشدی اتفاق بیفتد اگر فقط 10 درصد افزایش داشته به معنای افت فراوری است.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران توضیح داد اگر منظور آقای همتی رشد تعدادی و وزنی فراوری واحدهای صنعتی بوده من فکر نمی کنم که چنین اتفاقی افتاده باشد، با توجه به مسائل فعلی و شرایط ناشی از شیوع کرونا بسیاری از واحدهای صنعتی حتی مجبور به تعدیل نیرو شدند. بااینکه واحدهای صنعتی و فراوریی تعطیل نشدند اما به دلیل تعطیلی واحدهایی که مواد اولیه آن ها ازآنجا تأمین می شد راندمان واحدهای صنعتی نیز کاهش پیدا کرد. برای راستی آزمایی این آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت باید آمار دقیق و با جزئیات منتشر کند.
منبع: اتاق بازرگانی ایران