چگونه بازی های کلاسیک سوپر ماریو را در گوشی اندرویدی اجرا کنیم؟
به گزارش وبلاگ نام تو، اگر می خواهید بازی های مختلف سوپر ماریو را در اندروید تجربه کنید، در اینجا روش شبیه سازی این بازی نوستالژیک را شرح داده ایم.
به عنوان یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین بازی های ویدیویی، سوپر ماریو (Super Mario) بخش مهمی از دوران کودکی خیلی از افراد است. اگر شما تجربه این حس نوستالژی برای شما هم خوشایند است و می خواهید دوباره این مجموعه بازی های کلاسیک را اجرا کنید اما کنسول های قدیمی شما دیگر کار نمی نمایند، یک راهکار وجود دارد.
به یاری قدرت شبیه سازها، می توانید بازی های محبوب برادران سوپر ماریو (Super Mario Bros) را مستقیما در گوشی یا تبلت اندرویدی خود اجرا کنید و به دوران گذشته بازگردید!
کدام بازی های سوپر ماریو در اندروید قابل اجرا هستند؟
در حال حاضر، هر بازی از سری اصلی سوپر ماریو که برای کنسول های NES تا Wii منتشر شده اند، در اندروید قابل اجرا هستند که شامل موارد زیر می گردد:
سیستم تفریح نینتندو (NES): برادران سوپر ماریو 1، 2، و 3
سوپر نینتندو (SNES): دنیای سوپر ماریو
نینتندو 64: سوپر ماریو 64
گیم کیوب (GameCube): سوپر ماریو سان شاین
وی (Wii): سوپر ماریو گلکسی 1 و 2
علاوه بر این ها می توانید بازی هایی از سری های اسپین آف مختلف مانند ماریو کارت (Mario Kart) و ماریو پارتی (Mario Party) را هم بازی کنید. البته بازی های ماریو دیگری از کنسول های دستی نینتندو هم قابل اجراست. مانند سری سوپر ماریو لند (Super Mario Land).
اما نه وی یو (Wii U) و نه نینتندو سوییچ (Nintendo Switch) را نمی توان در اندروید شبیه سازی کرد و بنابراین بازی هایی مانند سوپر ماریو میکر (Super Mario Maker) و سوپر ماریو ادیسه (Super Mario Odyssey) قابل اجرا نیستند.
و از قلم نیاندازید که بعضی از بازی های رسمی ماریو هم مانند سوپر ماریو ران (Super Mario Run)، ماریو کارت تور (Mario Kart Tour) و لگو سوپر ماریو(LEGO Super Mario) در فروشگاه Play گوگل وجود دارند. علاوه بر این چند بازی غیررسمی بر پایه ماریو هم در گوگل پلی دیده می گردد، اما توصیه می کنیم از آن ها دوری کنید.
برای اجرای بازی های کلاسیک ماریو در اندروید به چه چیزی احتیاج دارید؟
برای انجام یک بازی قدیمی ماریو در دستگاه خود به دو شرط اساسی احتیاج دارید:
- شبیه ساز کنسولی که بازی برای آن منتشر شده است.
- رام (ROM) بازی
شبیه ساز برنامه ای است که از یک کنسول بازی واقعی تقلید می نماید. شبیه سازها می توانند ویژگی های زیادی داشته باشند که کنسول اصلی ندارد. معمولا می بینید که شبیه سازها به شما امکان می دهند از حالت های ذخیره سازی سفارشی بهره ببرید تا بدین ترتیب در هر نقطه از بازی، آن را ذخیره کنید و بعدا دوباره از همان جا آن را ادامه دهید.
بعضی شبیه سازها حتی از نت پلی (Netplay) پشتیبانی می نمایند که با یاری آن می توانید بازی های چند نفره را، حتی برای شبیه سازی کنسول هایی که از بازی آنلاین پشتیبانی نمی نمایند، به صورت محلی یا به وسیله اینترنت انجام دهید.
رام هم فایلی است که یک بازی کامل را دربر دارد. این فایل شامل داده هایی است که معمولا در یک کارتریج یا دیسک کنسول ذخیره می گردد.
به چه موبایلی احتیاج دارید؟
بسته به کنسولی که می خواهید شبیه سازی کنید، ممکن است به دستگاهی با پردازنده (CPU) قدرتمند احتیاج داشته باشید. هر چه کنسول جدیدتر باشد، اجرای بازی ها با سرعت کامل سخت تر است.
در حالی که کنسولی مانند NES را می توانید روی سخت افزارهای مقرون به صرفه قیمت هم به راحتی شبیه سازی کنید، اما برای شبیه سازی بازی های GameCube ممکن است به یک گوشی با سخت افزار قوی تر احتیاج داشته باشید.
به طور کلی، یک گوشی با پردازنده حداقل کوالکام اسنپدراگون 845، تضمین می نماید که هنگام بازی هیچ افتی در نرخ فریم نخواهید داشت. بدین ترتیب بیشتر گوشی های پرچم دار مدرن یا حتی بعضی گوشی های میان رده باید توانایی اجرای آن را داشته باشند.
از جمله آن ها می توان گوشی هایی سری S سامسونگ و گوشی های میان رده سری A مانند گلکسی A33 و A73 5G را نام برد که می توانند به شما برای اجرای شبیه ساز کنسول های قدیمی یاری نمایند.
بعضی از بازی های ماریو، مانند سوپر ماریو سان شاین، دارای یک طرح کنترل پیچیده اند و بدین ترتیب استفاده از کنترل های صفحه لمسی باعث می گردد که بازی با آن ناخوشایند باشد و تجربه شما را تحت تأثیر قرار دهد. اگر یک دسته بازی دارید، می توانید برای گرفتن برترین نتیجه، آن را به دستگاه اندرویدی خود متصل کنید.
برای اجرای بازی های کلاسیک سوپر ماریو کدام شبیه سازها مناسبند؟
اینکه از چه شبیه سازی باید بهره ببرید، به کنسول اصلی بازی هدفتان بستگی دارد. گزینه های زیادی در فروشگاه گوگل پلی وجود دارد، بنابراین برترین شبیه سازهای اندروید را برای هر نسل کنسول آنالیز می کنیم.
بازی های NES
با آغاز از NES، برترین گزینه مستقل موجود در فروشگاه پلی، NES.emu نام دارد. این شبیه ساز چند دلار قیمت دارد اما بدون تبلیغ است و در شبیه سازی خیلی دقیق عمل می نماید.
NES.emu یک رابط کاربری ساده دارد که کار با آن آسان است. این اپلیکیشن حالت های ذخیره سفارشی را پشتیبانی می نماید و به طور اتوماتیک بازی شما را هنگام خروج از آن ذخیره می نماید. بنابراین حتی اگر ذخیره سازی را فراموش کنید، این به شما امکان می دهد تا بعدا بازی خود را دقیقا از همان جایی که متوقف نموده اید، ادامه دهید. بعلاوه اگر می خواهید کمی سرگرم شوید و تا 7 برابر سریع در بازی پیش بروید، از کدهای تقلب بازی هم پشتیبانی می نماید!
می توانید مقدار دکمه های کنترل روی صفحه را به دلخواه تغییر دهید و سفارشی کنید. این شبیه ساز بعلاوه به شما امکان می دهد هر دسته بازی سازگار با اندروید را متصل کنید تا تجربه بهتری هنگام بازی داشته باشید.
بازی های SNES
برای SNES، برترین شبیه ساز +SNES9x EX است که به وسیله همان توسعه دهنده NES.emu عرضه شده و به همین علت بسیاری از ویژگی ها و عناصر رابط کاربری آن مشترک است.
شما می توانید از حالت های ذخیره، کدهای تقلب و افزایش سرعت بازی تا 7 برابر بهره ببرید. مانند NES.emu، این شبیه سازی هم امکان تغییر مقدار دکمه های کنترل بازی را در اختیارتان قرار می دهد و امکان اتصال و استفاده از دسته بازی خارجی هم وجود دارد.
در صورتی که بخواهید عملکرد شبیه ساز را در موارد دیگری هم امتحان کنید، یک بازی با نام Bio Worm همراه آن ارائه می گردد.
بازی های نینتندو 64
برای N64 یک گزینه ارزشمند در گوگل پلی وجود دارد: M64Plus FZ. این شبیه ساز با هزاران ویژگی به ویژه در بخش گرافیک، عرضه می گردد.
M64Plus به شما امکان می دهد برای بهبود گرافیک، بسته های بافت را به بازی های خود اضافه کنید. اما اگر آن ها را برای CPU گوشی تان خیلی سنگین می بینید، برای جلوه های بصری می توانید به سادگی وضوح بازی را افزایش دهید. بسته به اینکه عملکرد بهتر یا یک تجربه کامل بخواهید، می توانید بین اولویت بندی دقت شبیه سازی یا سرعت یکی را انتخاب کنید.
M64Plus بعلاوه از دسته های 8BitDo و بعلاوه دسته اصلی N64 در صورت داشتن رابط USB مناسب، پشتیبانی می نماید.
با نسخه پرو این برنامه، می توانید از فایل های ذخیره شده خود در گوگل درایو پشتیبان بگیرید و نیز به Netplay برای اجرای بازی های چند نفره به صورت محلی یا به وسیله اینترنت دسترسی داشته باشید. بنابراین اگر می خواهید بازی هایی مانند Mario Kart 64 را با دوستان خود بازی کنید، ارزش تهیه نسخه پرو را دارد.
بازی های گیم کیوب و وی
GameCube و Wii ممکن است دو کنسول متفاوت به نظر برسند، اما به علت معماری مشابه، شبیه ساز رایگان دلفین (Dolphin) می تواند بازی های هر دوی آن ها را اجرا کند. مانند بسیاری از شبیه سازهای دیگر، Dolphin امکان استفاده از حالت ذخیره و کد تقلب را فراهم می نماید.
این اپلیکیشن با گزینه های بسیاری برای تنظیمات گرافیکی بازی ارائه می گردد. می توانید بازی ها را با رزولوشن اصلی اجرا کنید یا رزولوشن را تا 4K افزایش دهید، از خاصیت ضد پله پله شدن (anti-aliasing) استفده کنید یا صفحه نمایش را مجبور کنید با نسبت تصویر 16:9 رندر گردد که البته این گزینه ممکن است در بعضی از بازی ها کار نکند.
شاید بازی با Dolphin برای CPU گوشی شما بسیار سنگین باشد، اگرچه بعضی تنظیمات در این برنامه وجود دارد که می توانید برای بهبود عملکرد از آن ها بهره ببرید. بهتر است با وضوح اصلی هر بازی آن را اجرا کنید، حالت Shader Compilation را روی Synchronous نگه دارید و Shader Pre-Compilation را روشن بگذارید. با فعال کردن این گزینه، آغاز بازی می تواند چند دقیقه بیشتر طول بکشد، اما در عوض، افزایش زیادی در نرخ تازه سازی تصاویر بازی خواهید داشت.
Dolphin هم از نت پلی پشتیبانی می نماید، اما برخلاف نسخه دسکتاپ آن، بازی های چند نفره را فقط می توانید به صورت محلی انجام دهید.
امکان استفاده از هر دسته بازی سازگار با اندروید هم در این شبیه ساز وجود دارد و می توانید تا پنج کنترلر را برای بازی چند نفره متصل کنید. اگر رابط مناسب داشته باشید، Dolphin به شما امکان می دهد از دسته اصلی گیم کیوب و حتی وی ریموت بهره ببرید که برای استفاده از آن به یک نوار حسگر جداگانه هم احتیاج دارید.
رام بازی های قدیمی ماریو را از کجا بگیرید؟
باید بدانید در حالی که رام بازی ها به راحتی در اینترنت در دسترس هستند، اما دانلود رام بازی هایی که شما مالک آن نیستید، نقض حق تکثیر است.
نمی توانیم به شما بگوییم که رام ها را کجا پیدا کنید، اما می توانیم به شما توصیه هایی کنیم. مطمئن ترین راه برای دریافت رام، این است که رام بازی هایی را که قبلا یک نسخه فیزیکی از آن ها را خریده اید دانلود کنید، یا آن ها را به صورت دستی از روی کارتریج یا دیسک ریپ کنید.
هنگام دانلود رام ها مراقب باشید، زیرا در صورت دریافت از منابع نامعتبر، ممکن است در نهایت بدافزار دانلود کنید و ایمنی دستگاه خود را به خطر بیندازید. رام ها معمولا در یک فایل ZIP، RAR یا 7Z ارائه می شوند؛ اگرچه همواره این طور نیست. ممکن است یک رام با فرمت فایل مخصوص کنسول آن را دانلود کنید، پس اگر شک دارید، کمی تحقیق کنید. اگر رامی که دانلود نموده اید، پسوند APK یا EXE دارد، آن را قبل از اجرا کردن، حذف کنید زیرا یک فایل مخرب است.
مقدار فایل ROM فرق دارد، اما به طور کلی هر چه کنسول جدیدتر باشد، مقدار فایل بازی آن هم بیشتر است. برای نمونه Super Mario Bros. 3 تنها حدود 384 کیلوبایت حجم دارد، در حالی که Super Mario Sunshine تقریبا 1 گیگابایت است.
دستگاه اندرویدی خود را به یک دستگاه نوستالژی تبدیل کنید
هنگامی که شبیه ساز و رام مناسب برای بازی ماریو دلخواه خود را دریافت کردید، همه چیز برای زنده کردن خاطرات دوران کودکی آماده است، علاوه بر اینکه می توانید در حال حرکت هم بازی کنید!
و فقط بازی های کلاسیک سوپر ماریو نیستند که می توانید روی گوشی اندرویدی اجرا کنید. با استفاده از همان شبیه سازها می توانید برای اجرای بازی های قدیمی دیگری مانند پوکمون هم بهره ببرید.
عکس کاور: سوپر ماریو در گوشی اندرویدی
Credit: When In Manila
منبع: MakeUseOf
پرسش های متداول درباره بازی سوپر ماریو روی موبایل اندرویدی
چطور می توان بازی های کلاسیک سوپر ماریو را روی گوشی اجرا کرد؟
همان طور که در این مقاله اشاره شد، برای اجرای بازی های نوستالژیک سوپر ماریو احتیاج به یک اپلیکیشن شبیه ساز کنسول قدیمی دارید که روی دستگاه اندرویدی اجرا گردد.
آیا همه بازی های سوپر ماریو را می توان روی دستگاه اندرویدی اجرا کرد؟
تقریبا همه بازی های پرمخاطب سوپر ماریو را می توان روی گوشی یا تبلت اندرویدی اجرا کرد اما برای کنسول های همراه نینتندو، یعنی نینتندو وی یو و نینتندو سوییچ، شبیه ساز مناسبی وجود ندارد و این بازی ها را باید در کنسول مخصوص خود اجرا کرد. بدین ترتیب امکان اجرای بازی هایی مانند سوپر ماریو میکر و سوپر ماریو ادیسه روی گوشی نیست.
برای اجرای بازی های کلاسیک سوپر ماریو، دستگاه اندرویدی باید قابلیت خاصی داشته باشد؟
برای اجرای بازی های سوپر ماریو احتیاج به نصب شبیه ساز در دستگاه اندرویدی است. شبیه سازهای کنسول های قدیمی تر مسئله ای در اجرا روی اغلب گوشی ها ندارند اما شبیه ساز کنسول های جدیدتر احتیاج به پردازنده میانه و قدرتمند دارند تا امکان بازی روان را در اختیار شما قرار دهند. بنابراین در پی یک دستگاه اندرویدی باشید که حداقل از پردازنده کوالکام اسنپدراگون 845 یا قوی تر بهره می برد.
منبع: دیجیکالا مگ