کشف مقبره های دورۀ ایرانی در مصر
به گزارش وبلاگ نام تو، دورۀ ایرانی دوره ای 200 ساله است که در طی آن امپراطوری هخامنشی بر کشور مصر تسلط پیدا می نماید.
وبلاگ نام تو | گروهی از باستان شناسان اسپانیایی و مصری در جریان کاوش هایشان در منطقۀ البهنسا در استان منیای مصر پیروز به کشف 22 مقبره متعلق به دوره های ایرانی، رومی و قبطی شده اند. در این بین سه مجموعۀ تدفینی مربوط به دورۀ رومی، سه مقبره متعلق به دورۀ ایرانی و 16 مقبرۀ فردی هم به دورۀ قبطی تعلق دارند.
به گزارش وبلاگ نام تو ؛ بیشتر اجساد یافت شده در این مقبره ها با کفن های تزیین شده پوشانده شده بودند. یکی از جالب ترین یافته ها در این میان دو کوزۀ پیشکشی حاوی دو وزغ است! دفن حیوانات به عنوان بخشی از مراسم تدفین، یکی از سنت های رایج در مصر باستان بوده است.
دورۀ ایرانی در تاریخ مصر اشاره به دوره ای حدودا دویست ساله دارد که در طی آن مصر یکی از استان های امپراطوری هخامنشی به شمار می آمد. این دوره از سال 525 قبل از میلاد و با تصرف مصر به وسیله کمبوجیه شروع می گردد.
دورۀ رومی به قرون سوم و چهارم میلادی مربوط است و دورۀ قبطی نیز اشاره به دوران تسلط روم شرقی و رواج مسیحیت در مصر دارد که بین قرون چهارم تا هفتم میلادی (قبل از تصرف مصر به دست مسلمانان) را شامل می گردد.
تعدادی از مقبره های کشف شده، با سنگ آهک ساخته شده اند و برخی از آن ها فاقد سرپوش هستند که نشان می دهد احتمالا در دورۀ باستان مورد سرقت قرار گرفته اند. مصطفی وزیری دبیر کل شورای عالی آثار باستانی مصر گفت: این فصل از کاوش ها [در البهنسا]بسیار هیجان انگیز بوده است و تعداد زیادی کشفیات بی سابقه در طی آن اجرا شده که به ارائۀ فرضیات علمی تازه دامن زده است.
منبع: فرادید