طرز تهیه انواع ژله با پودر ژلاتین (با شیر، با بستنی و با آبمیوه)
به گزارش وبلاگ نام تو، ژلاتین یکی از اجزای جدانشدنی در تهیه انواع دسرهای قالبی می باشد. با پودر ژلاتین دسرهای زیادی می توان تهیه کرد و پودرهای ژله آماده هم در بازار به وفور یافت می شوند؛ اما در این میان افرادی هستند که ترجیح می دهند دسرهای ژله ای خود را به صورت سالم تری، با پودر ژلاتین در منزل تهیه نمایند. از این رو در این مطلب قصد داریم صفر تا صد تهیه ژله با پودر ژلاتین در انواع مختلف را به شما آموزش دهیم؛ با ما همراه باشید.
اصول کلی تهیه ژله با پودر ژلاتین
- به طور کلی هر یک لیوان مایع که می تواند شامل شیر، آبمیوه و یا آب باشد، نیازمند 1 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین است.
- در تهیه ژله با استفاده از پودر ژلاتین باید از روش بنماری استفاده کرد تا تمامی ذرات ژلاتین به خوبی در مابع حل گردد؛ روش بنماری یعنی شما مواد را درون کاسه ای شیشه ای یا فلزی بریزید و روی بخار کتری به صورت مداوم هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.
- پودر ژلاتین را نیز به این صورت عمل می آورند که به ازای هر مقدار از پودر ژلاتین، دو برابر آن آب در نظر می گیرند و بسته به مقدارشان طی چند مرحله لایه لایه روی هم می پاشند و لایه آخر باید پودر ژلاتین پاشیده گردد؛ سپس روی بخار آب یا در مایکرو پودر ژلاتین حل شده و شفاف می گردد. مثلا اگر 3 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین دارید باید با 6 قاشق غذاخوری آب لایه لایه روی هم بریزید.
طرز تهیه ژله با پودر ژلاتین و شیر
در تهیه کرم ها و دسرهای حاوی شیر، ژلاتین حل شده را نباید مستقیم در شیر داغ ریخت چون شیر می برد، باید شیر پس از جوشیدن کمی سرد گردد آن وقت ژلاتین را با آن مخلوط کنید؛ یا اینکه از ابتدا ژلاتین را با شیر بنماری کنید. (روش اول مطمئن تر است که در ادامه شرح می دهیم.)
مواد لازم | |
شیر | 1 لیوان |
پودر ژلاتین | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
اسانس (مانند وانیل، زعفران، طعم های خوراکی و نسکافه و قهوه) | به میزان لازم |
نکته: اگر قصد دارید ژله سفید با پودر ژلاتین و شیر درست کنید، از زعفران یا مواد رنگی استفاده نکنید.
دسر ژله شیری را با میوه تزیین کنید
روش درست کردن ژله با پودر ژلاتین و شیر
- در یک کاسه خشک مقداری پودر ژلاتین بپاشید و روی آن نیز یک قاشق غذاخوری آب سرد بریزید
- مجددا کمی پودر ژلاتین بپاشید و روی آن یک قاشق غذاخوری دیگر آب سرد بریزید (اگر پودر ژلاتین را یک مرتبه در کاسه بریزید و همه آب را روی پودر ژلاتین بریزید پودر ژلاتین گلوله می گردد).
- پس از آن آب و پودر ژلاتین را 10 دقیقه کناری بگذارید تا ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کند (دقت کنید که لایه آخر باید پودر ژلاتین باشد).
- پس از اینکه ژلاتین به حالت اسفنجی رسید، ظرفی را از آب پر کنید (کتری) و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
- سپس ظرف ژلاتین را روی بخار آب قرار دهید تا ژلاتین رقیق و یکدست گردد، در آخر ژلاتین را هم بزنید تا یک دست گردد.
- حالا به سراغ شکر و شیر می رویم؛ شکر را به خوبی در شیر حل کنید.
- اگر شیر خیلی سرد است، کمی آن را گرم کنید. (در حدی که کمی گرم گردد و تفاوت دمایی زیادی با ژلاتین بنماری شده نداشته باشد.)
- حال اگر دوست دارید ژله شیر با پودر ژلاتین شما کمی طعم دار گردد، از اسانس های دلخواه خود به آن اضافه کنید. (مثلا یک قطره اسانس وانیل یا حتی کمتر!)
- در مرحله آخر، ژلاتین بنماری شده را به آرامی به شیر اضافه کنید و سریع و تند هم بزنید تا مایع دسر یکدست گردد.
- مواد را درون قالب مورد نظرتان بریزید و به مدت 2 تا 4 ساعت (بسته به دمای یخچال) در یخچال قرار دهید.
تقلب: طرز تهیه ژله خرده شیشه با پودر ژلاتین و شیر هم به همین صورت است! چطور؟ ژله خرده شیشه یک بیس یا پایه سفید رنگ دارد و یک قسمت که شامل تکه های ژله ای رنگی است؛ خرده شیشه های رنگی که همان ژله های رنگی معمولی با پودرهای آماده هستند که تهیه شده و خرد شده اند؛ برای قسمت شیری رنگ، شما می توانید از همین فرمول بهره ببرید.
طرز تهیه ژله با پودر ژلاتین و بستنی
مواد لازم | |
بستنی با طعم دلخواه | 1 لیوان |
شیر | 1 لیوان |
پودر ژلاتین | 2 قاشق غذاخوری |
ژله بستنی با بستنی توت فرنگی
مراحل طرز تهیه ژله سفید با پودر ژلاتین و بستنی
- پودر ژلاتین را روی یک پیمانه شیر سرد می پاشیم و 10 دقیقه کنار می گذاریم.
- سپس مخلوط را روی بخار آب قرار می دهیم (روش بنماری) تا ژلاتین کاملا حل گردد.
- شیر را از روی حرارت برداشته و یک پیمانه بستنی زده شده (مانند ماست غلیظ شده باشد) را به آن اضافه می کنیم و سریعا به هم می زنیم تا زمانی که بستنی در شیر و ژلاتین حل شده و یکدست شوند.
- مواد را درون قالب مورد نظرتان بریزید و 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
- به نظر ما این دسر شیرینی خوب و ملایمی دارد، اما اگر احساس کردید شیرینی دسر کم است، می توانید کمی شکر در مرحله بنماری به شیر اضافه کنید.
- در ضمن، این دسر به دلیل داشتن بستنی، به وانیل یا طعم دهنده دیگری نیاز ندارد.
- ژله بستنی شما، به دلیل سرمای بستنی زودتر از ژله های دیگر می بندد و به همین دلیل سریع تر آماده می گردد.
هدایت: در دسر ژله بستنی با پودر ژلاتین، شما می توانید برای مثال از بستنی توت فرنگی بهره ببرید تا نهایتا دسر رنگ صورتی ملیحی بگیرد؛ ضمن اینکه در مرحله نهایی هم می توانید از کمی توت فرنگی خرد شده شیرین درون دسر بهره ببرید تا مجلسی تر گردد؛ چه گردد!
تقلب: در طرز تهیه ژله خرده شیشه با پودر ژلاتین و بستنی نیز می توانید برای قسمت پایه، از همین دستور بهره ببرید.
طرز تهیه ژله با پودر ژله و آب میوه طبیعی
مواد لازم | |
آبمیوه طبیعی | 1 لیوان |
ژلاتین | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | در صورت دلخواه، 1 قاشق غذاخوری |
ژله ساده میوه ای
مراحل طرز تهیه ژله خانگی با پودر ژلاتین
- ابتدا در صورت دلخواه، آبمیوه را کمی شیرین کنید. میزان شیرینی آبمیوه بستگی به ذائقه شما دارد.
- پودر ژلاتین را روی 2 قاشق غذاخوری آب بریزید.
- سپس آن را به روش بنماری ذوب کنید؛ برای اینکار ابتدا در کتری یا یک قابلمه آب را به جوش آورید، سپس پودر ژلاتین را با آب جوش مخلوط نموده و روی بخار آب درون کتری یا قابلمه قرار دهید، آنقدر هم بزنید تا ژلاتین حل گردد.
- اکنون آبمیوه و ژلاتین را مخلوط کنید.
مخلوط را از صافی رد کنید تا اگر ژلاتین حل نشده یا تکه های میوه در آن است، گرفته گردد.
- اکنون آن را در قالب بریزید و درون یخچال به مدت پنج الی شش ساعت قرار دهید تا کاملا سفت گردد.
نکات خیلی مهم:
- ژله را می توانید با آب میوه و یا پوره میوه تهیه کنید اما ژله ای که با آب میوه تهیه گردد صاف تر و شفاف تر می گردد. اگر بخواهید داخل ژله میوه بریزید باید میوه ها را ریز خرد کنید و در آخر با مواد مخلوط کنید. تا زمانی که با قاشق ژله خورده می گردد شکل خوبی داشته باشد یعنی ژل و میوه با هم در قاشق بیاید.
- شما ژله های میوه را می توانید با انواع میوه تهیه کنید و داخل کرم ها هم می توانید از انواع میوه بهره ببرید؛ اما چند میوه هستند که اگر آن ها را در دسر یا ژله ای بهره ببرید اجازه نمی دهد ژلاتین ببندد. این میوه ها آناناس خام، پاپایا، کیوی و انجیر می باشد زیرا داخل این میوه ها آنزیم وجود دارد.
- در خصوص میوه هایی مثل کیوی و انبه و نارنگی و آناناس خام که آنزیم دار هستند (همان آنزیمی در کیوی که باعث پوک شدن گوشت جهت آماده سازی کباب می گردد!) باید میوه را قبلا یا بخار پز کرد یا در آب کمی جوشاند. اگر از کمپوت آناناس یا هرکدام از این میوه ها استفاده کنیم این مشکل برطرف خواهد شد، در خصوص آبمیوه این میوه ها نیز باید آبمیوه را همراه با کمی شکر کمی جوشاند تا آنزیم آن از بین برود. پس برای تهیه ژله کیوی با پودر ژلاتین این مورد را حتما به یاد داشته باشید.
سخن آخر
امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید. از قلم نیاندازید که شما می توانید تمامی سوالات و اشکالات، تجربیات و نظرات خود را در انتهای همین بخش با ما در میان بگذارید.
در آخر پیشنهاد می کنیم طرز تهیه ژله نارنگی ساده، ویترینی و مجلسی را نیز حتما در وبلاگ نام تو بخوانید و این دسرهای خوشمزه را نیز در منزل تهیه کنید.
منبع: مجله انگیزه