فواید این ابرماده غذایی تند

به گزارش وبلاگ نام تو، می دانیم که این تندی خوشمزه است، اما آیا غذا های تند برای شما مفید نیز هستند؟ در ادامه به آن چه باعث می گردد مواد غذایی تند به طور خاص فلفل چیلی برای سیستم ایمنی بدن، متابولیسم و موارد دیگر مفید باشند خواهیم پرداخت.

فواید این ابرماده غذایی تند

فلفل چیلی تند چیست؟

به گزارش وبلاگ نام تو به نقل از ریئل سیمپل، دنیای فلفل های تند گسترده است و بعضی زندگی خود را وقف یادگیری حدود 50000 نوع فلفل موجود در سراسر دنیا نموده اند. تاریخچه فلفل تند حداقل به 9000 سال پیش به منطقه بولیوی باز می گردد و استفاده از آن به سرعت در سراسر آمریکای مرکزی و جنوبی به لطف پرندگانی که دانه های تند آن را خوردند توسعه یافت. پس از آن بود که خیلی زود فلفل چیلی در این فرهنگ ها به عنوان یک جزء اصلی برای غذا هایی که امروزه به آن معروف هستند جا افتاد.

چه چیزی فلفل چیلی را بسیار تند و سالم می نماید؟

بدون اطلاع از فلفل تند ممکن است به میوه فروشی بروید و فکر کنید در حال برداشتن یک فلفل دلمه ای سبز کوتاه و بلند هستید، اما در نهایت عصر زمانی که آن را روی پاستای خود ریخته اید متوجه میشوید فلفل هالوپینو بوده است.

ترکیب گیاهی کپسایسین همان چیزی است که به فلفل تند یا فلفل چیلی مزه تندی می دهد. این ترکیب آنتی اکسیدانی به گیرنده هایی متصل می گردد که سیگنال های ادویه و گرما را به مغز می فرستند. کپسایسین بیشترین غلظت را در دانه های فلفل چیلی دارد به همین خاطر است که بسیاری از افراد زمانی که در پی تعدیل حرارت در دستور العمل های خود هستند آن را حذف می نمایند.

فلفل چه هالوپینو باشد چه هابانیرو، سرانو یا چیلی تایلندی تندی فلفل تند براساس یک سیستم میزان گیری به نام مقیاس اسکویل سنجیده می گردد. یک فلفل دلمه ای در این مقیاس صفر است در حالی که یک کارولینا ریپر با 2.3 میلیون واحد حرارتی اسکویل (SHUs) چاشنی ای بسیار تند محسوب می گردد.

زمانی که کپسایسین به صورت موضعی (به عنوان یک ماده تشکیل دهنده در یک محصول) استفاده گردد می تواند درد را تسکین دهد.

آیا می دانستید یکی از مواد فعال موجود در کرم تسکین درد آیسی هات کپساسین است؟ درست است این ترکیب به صورت موضعی برای تسکین درد ناشی از آرتریت، نوروپاتی دیابتی، پسوریازیس یا سایر درد های عصبی عمل می نماید. هم چنین برای درد های غیر مرتبط با این شرایط مانند درد عضلانی نیز کارآمد است. البته در اینجا هشدار می دهیم: فلفل چیلی بریده شده و خام را روی پوست خود نمالید! این کار احتمالا باعث درد بیشتر شما می گردد (هر کسی که یک هالاپینو را خرد نموده و سپس چشمان خود را مالیده است این را به خوبی می داند). در عوض، یک محصول حاوی کپسایسین را به عنوان ماده ای برای تسکین درد انتخاب کنید.

بهترین فواید فلفل تند برای سلامتی

در حالی که انواع زیادی از فلفل تند موجود است بیشتر انواع آن فواید سلامتی مشابهی را ارائه می نمایند که عمدتا به دلیل کپسایسین و سایر مواد مغذی است که تمام انواع فلفل از آن برخوردار هستند. در اینجا بعضی از چشمگیرترین فواید غذا های تند برای سلامتی که در آن فلفل های تند نقش اصلی را دارند ذکر می شوند:

ترکیبات گیاهی فلفل ها با رادیکال های آزاد و التهاب مقابله می نمایند

از آنجایی که ما پیش تر کپسایسین را به خاطر داشتیم بیایید با برجسته کردن سایر ترکیبات گیاهی باورنکردنی که در فلفل تند وجود دارد شروع کنیم. بعضی از مفیدترین آن ترکیبات شامل کاروتنوئید ها مانند لوتئین، کپسانتین و زاگزانتین و انواع فلاونوئید ها مانند کوئرستین و لوتئولین هستند. این ترکیبات آنتی اکسیدان هستند به این معنی که در پیشگیری و کاهش التهاب در سراسر بدن و هم چنین در مقابله با باکتری های مضر و مولکول های رادیکال آزاد بیماری زا موثر می باشند.

فلفل چیلی از سیستم ایمنی سالم حمایت می نماید

فلفل چیلی به دلیل دارا بودن منابع عالی ویتامین A و ویتامین C شناخته شده است. ویتامین A هم چنین یک آنتی اکسیدان تقویت نماینده سیستم ایمنی است و برای یاری به محافظت و حفظ سلامت چشم شناخته شده است. ویتامین C همان فواید آنتی اکسیدانی و تقویت نماینده سیستم ایمنی را ارائه می دهد و در عین حال به جذب آهن و افزایش درخشان شدن پوست یاری می نماید.

فلفل به حفظ و بهبود میکروبیوم روده یاری می نمایند

کپسایسین به طور مثبت بر میکروبیوم روده تاثیر می گذارد که تقریبا بر هر سیستم بدن تاثیرگذار است. به علاوه، این ترکیب به عنوان حمایت نماینده از هضم بهینه شناخته شده است. تحقیقات نشان می دهند که کپسایسین هم چنین می تواند فراوری اسید را مهار کند و در عین حال ترشحات قلیایی و مخاطی را افزایش دهد و به پیشگیری و درمان زخم معده یاری کند. علاوه بر این، نتیجه آنالیز ای در سال 2022 میلادی نشان داد که کپسایسین به وسیله مسیر های متعددی برای درمان و پیشگیری از بسیاری از انواع اختلالات گوارشی عمل می نماید.

فلفل چیلی واقعا می تواند به پاکسازی این سینوس ها یاری کند

غذا های تند اغلب به این معروفیت دارند که باعث آبریزش بینی ما شوند و و این در واقع می تواند به نفع ما باشد. یک آنالیز نشان داد که درمان داخل بینی با کپسایسین به برطرف رینیت ایدیوپاتیک (یا دلیل ناشناخته) غیر آلرژیک که به طور کلاسیک با عطسه، احتقان و آبریزش بینی معین می گردد یاری می نماید. آنالیز دوم این یافته ها را تکرار کرد. بنابراین، فلفل قرمز واقعا می تواند سینوس های تان را پاک کند!

فلفل ها می توانند متابولیسم و سلامت متابولیک را افزایش دهند

فلفل تند به روش های مختلف به متابولیسم سالم یاری می نماید. در وهله نخست اثر گرمایی این ماده تند به افزایش متابولیسم یاری می نماید. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که فعال سازی TRPV1 به وسیله کپسایسین سلول های چربی قهوه ای را تحریک می نماید و سرعت متابولیسم ما را افزایش می دهد. تحقیقات هم چنین نشان می دهد مسیر هایی که به واسطه کپسایسین در بدن ایجاد می گردد می تواند به بهبود حساسیت به انسولین یک جنبه مهم در سندرم متابولیک و اختلالات مشابه از جمله دیابت یاری کند.

کپسایسین فلفل چیلی خواص ضد سرطانی ثابت شده ای دارد

تحقیقات اجرا شده نشان می دهند که سلول های سرطانی در مقابل کپسایسین شانسی ندارند. یک آنالیز منتشر شده در تحقیقات ضد سرطان نشان داد که این ترکیب مسیر های سرطانی متعددی را هدف قرار می دهد از جلوگیری از رشد و بقای سلول های سرطانی گرفته تا فعال کردن ژن های سرکوب نماینده تومور. کپسایسین هم چنین آن چه را که به عنوان کانال وانیلوئید 1 (TRPV1) بالقوه گیرنده گذرا یا گیرنده کپسایسین شناخته می گردد فعال می نماید. آنالیز منتشر شده در Frontiers in Oncology نشان داد که فعال شدن TRPV1 به طور مفیدی بر پاسخ های التهابی و ایمنی درگیر در درمان سرطان تاثیر می گذارد. نتیجه مطالعه ای دیگر نشان داد کپسایسین حتی از رشد بعضی از سلول های سرطان پروستات جلوگیری می نماید.

فلفل ممکن است به جلوگیری از ابتلا به بیماری قلبی یاری کند

مصرف غذا های غنی از کپسایسین فوایدی نیز برای سلامت قلب نیز به همراه خواهد داشت. آنالیز مواد مغذی نشان داد زمانی که ما کپسایسین می خوریم و کانال TRPV1 را فعال می کنیم سازوکاری فعال می گردد که از عملکرد اندام های ما به ویژه در هنگام درگیری با بیماری های قلبی عروقی محافظت می نماید. آنالیز دیگری که در سال 2021 میلادی تکمیل شد نشان داد که مصرف فلفل چیلی با خطر کمتر مرگ ناشی از بیماری قلبی (و سرطان) مرتبط است. TRPV1 بعلاوه به تنظیم فشار خون یک عامل کلیدی در بیماری قلبی یاری می نماید.

فلفل چیلی به محافظت و ارتقای سلامت مغز یاری می نماید

کپسایسین هم چنین به برطرف نگرانی های سلامتی پیرامون مغز ما یاری می نماید. آنالیز One Molecules نشان داد که کپسایسین در کاهش آسیب و تخریب عصبی در هر دو بیماری آلزایمر و پارکینسون موثر است و در عین حال در درمان دیسفاژی (اختلال بلع) پس از سکته مغزی نیز مفید می باشد. این ترکیب جادویی به شکل اسپری هم چنین علائم سردرد و میگرن را کاهش می دهد جالب است.

فلفل با طول عمر مرتبط است

فلفل تند با پرداختن به آرزوی سلامتی نهایی یعنی زندگی طولانی تر نیز در ارتباط است. پژوهشگران دریافته اند که خوردن غذا های تند حاوی فلفل تند خطر مرگ و میر ناشی از همه علل را کاهش می دهد. یک متاآنالیز نشان داد که با مصرف منظم فلفل چیلی مرگ و میر ناشی از هر دلیلی 25 درصد کاهش یافته است.

منبع: فرارو

به "فواید این ابرماده غذایی تند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید این ابرماده غذایی تند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید