کاوش باستان شناسی در محوطه تاریخی تل خاکستر شاهرود کلید خورد
به گزارش وبلاگ نام تو، حمیدرضا حسنی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهرود امروز چهارشنبه 18 تیر ماه با اعلام این خبر اضافه کرد: با هدف مشخص عرصه و حریم محوطه تاریخی تل خاکستر، کار کاوش این محوطه باستانی توسط هیأتی از کارشناسان پژوهشکده باستان شناسی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به سرپرستی دکتر حسن رضوانی شروع شد.

او گفت: محوطه تاریخی تل خاکستر مربوط به دوران پیش از تاریخ بوده و در سال 1381 با شماره 5849 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
حسنی اضافه کرد: در شهرستان شاهرود 156 اثر فاخر به ثبت رسیده که از این تعداد 74 اثر مربوط به تپه ها و محوطه های تاریخی است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهرود گفت: از مهمترین محوطه های تاریخی شاهرود می توان به تپه سنگ چخماق بسطام و ده خیر مربوط به دوران نوسنگی، محوطه تاریخی عمادالدین 2 و تپه بلوار شاهرود اشاره نمود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان، قدمت تاریخی شهرستان شاهرود بر اساس حدس های باستان شناسان و حفاری ها در تپه تاریخی ده خیر به هزاره هشتم قبل از میلاد و تپه سنگ چخماق بسطام به هزاره ششم تا هفتم قبل از میلاد مسیح می رسد. آثار به دست آمده دوره نوسنگی در حفاری اخیر تپه تاریخی عمادالدین 2 شهر شاهرود نیز گواهی بر این مدعاست. در کنار جاذبه های طبیعی، جاذبه های تاریخی این شهرستان نیز دارای اهمیت فراوان است.
منبع: گردشبان