آیا تغییر رنگ ادرار خطرناک است؟

به گزارش وبلاگ نام تو، یک فرد میانگین هر روز پنج تا شش بار ادرار می نماید، اما معمولا افراد به ادرارشان توجهی ندارند، مگر اینکه تغییر رنگ ناگهانی در آن رخ دهد.

آیا تغییر رنگ ادرار خطرناک است؟

با اینکه ممکن است شنیده باشید، ادرار بی رنگ شاخص سلامت است، وجود طیفی از رنگ ها در ادرار می تواند قابل قبول باشد. بعضی از بیماری ها می توانند رنگ ادرار را تغییر دهند، اما بسیاری از موارد تغییر رنگ ادرار هم هست که دلایل پزشکی ندارد. به طورکلی رنگ ادرار بسته به اندازه آب بدن شما تغییر می نماید و تغییرات گذرا نباید باعث نگرانی شما گردد. در این مطلب از وبلاگ نام تو به آنالیز خطرناک بودن یا نبودن تغییر رنگ ادرار می پردازیم.

اگر رنگ ادرار زرد باشد

اگر به اندازه کافی مایعات در بدنتان وجود دارد، ادرار شما احتمالا بی رنگ یا به رنگ زرد روشن خواهد بود. هنگامی که مایعات بدن کم باشد، کلیه آب را در بدن نگه می دارد و رنگ ادرار تیره تر خواهد بود.

اگر رنگ ادرار نارنجی باشد

یکی از شایع ترین دلیل های ادرار نارنجی رنگ مصرف داروها است. مثلا یکی از عوارض جانبی داروی فنازوپیریدین یا پیریدیوم که برای عفونت های دستگاه ادراری تجویز می گردد، تغییر رنگ ادرار به نارنجی متمایل به قرمز است. این تغییر رنگ مسئله ای ایجاد نمی نماید و نشانه آن است که دارو دارد کارش را انجام می دهد و پس از قطع دارو رنگ ادرار به حالت عادی باز خواهد گشت. مصرف مقادیر زیاد بعضی ویتامین ها نیز می تواند باعث این تغییر رنگ به زرد روشن یا نارنجی گردد.

اگر ادرار به رنگ آبی یا سبز باشد

داروهایی ازجمله بعضی از داروهای بیهوشی مانند پروپوفول، گاهی باعث تغییر رنگ ادرار به رنگ آبی می شوند. بعلاوه برای افرادی که بعضی از اعمال پزشکی یا جراحی را انجام می دهند، پزشکان گاهی رنگ های معینی را برای تصویربرداری استفاده می نمایند که ممکن است رنگ ادرار را به رنگ آبی درآورد.

اگر رنگ ادرار قهوه ای گردد

اگر مایعات کافی در بدن شما وجود نداشته باشد، ممکن است رنگ قهوه ای به خود بگیرد. رنگ قهوه ای تیره ادرار بیانگر ننوشیدن مایعات کافی و غلیظ شدن بیش ازحد ادرار است. اما اگر به طور مرتب آب می نوشید و بازهم رنگ ادرارتان قهوه ای است، ممکن است اخیرا اندازه زیادی بلک بری (یک میوه تمشک مانند) خورده باشید، در این صورت تغییر رنگ ضرری ندارد. بعضی از اختلالات کبدی و کلیوی و نیز عفونت های مجاری ادراری می توانند باعث ایجاد رنگ قهوه ای تیره در ادرار شوند و مراجعه به دکتر را ضروری می نمایند.

اگر ادرار کدر شده باشد

کدر شدن ادرار و احساس سوزش یا اشکال در ادرار کردن می تواند نشانه ای از عفونت مجاری ادراری باشد.

اگر ادرار تیره یا قرمز باشد

رنگ قرمز ادرار ممکن است ناشی از خوردن مواد غذایی مانند بعضی از سبزی ها مانند ریواس یا چغندر یا وجود خون در ادرار یا به اصطلاح پزشکی هماتوریا باشد. وجود خون در ادرار ممکن است علل گوناگون مربوط به مثانه یا کلیه داشته باشد، ازجمله سنگ های کلیوی، سرطان کلیه یا سرطان مثانه. یک شاخص اینکه رنگ تیره ادرار مربوط به خون است، تداوم این تغییر رنگ برای روزهای متعدد است. اگر رنگ قرمز روشن و خونی یا رنگ بسیار تیره ادرار برای چند روز تداوم داشته باشد، باید مورد ارزیابی قرار گیرد.

پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت می کنیم مطلب این نوشیدنی کبد شما را از کار می اندازد! را بخوانید.

منبع: پیام دلتا

به "آیا تغییر رنگ ادرار خطرناک است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا تغییر رنگ ادرار خطرناک است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید