ارزش تغذیه ای سیب

به گزارش وبلاگ نام تو، این مقاله بر روی ارزش غذایی سیب متمرکز است. سیب علاوه بر آنکه بخاطر طعم شیرین و ترش خود مصرف می گردد، بعلاوه به علت سطوح تغدیه ای بالای خود که فوائد سلامتی بخش متعددی را فراهم می سازد، مورد

ارزش تغذیه ای سیب

مترجم: رزیتا ملکی زاده

این مقاله بر روی ارزش غذایی سیب متمرکز است. سیب علاوه بر آنکه بخاطر طعم شیرین و ترش خود مصرف می گردد، بعلاوه به دلیل سطوح تغدیه ای بالای خود که فوائد سلامتی بخش متعددی را فراهم می سازد، مورد اکرام قرار گرفته است. سیب انواع و گونه های متفاوت و متعددی دارد که از آن جمله می توان به سیب قرمز، سیب گلاب، سیب پینک لِیدی، سیب فوجی، سیب روم، سیب سبز، و چندین گونه متفاوت در رنگهای قرمز، سبز و زرد اشاره نمود. با این حال، صرف نظر از نوع، ارزش غذایی سیب روی هم رفته مشابه است (گرچه دقیقاً مشابه نیست). بسیاری از مردم در سرتاسر دنیا سیب قرمز آبدار خوشمزه را مصرف می نمایند. این میوه ترش و شیرین را می توان به شکل طبیعی خود مصرف کرد یا آن را به دسرهای مختلف اضافه نمود و خوراکی های خوشمزه دهان آب اندازی از آن تهیه کرد. سیب انواع و گونه های متفاوت و متعددی دارد که از آن جمله می توان به سیب قرمز، سیب گلاب، سیب پینک لِیدی، سیب فوجی، سیب روم، سیب سبز، و چندین گونه متفاوت در رنگهای قرمز، سبز و زرد اشاره نمود. با این حال، صرف نظر از نوع، ارزش غذایی سیب روی هم رفته مشابه است (گرچه دقیقاً مشابه نیست).

بنابراین مهم نیست که کجای کره خاکی زندگی می کنید و کدام نوع سیب را مصرف می نمایید، مواد مغذی بدست آمده از این میوه خوشمزه تقریباً یکسان است! اجازه دهید به حقایق تغذیه ای سیب نگاهی بیاندازیم.

ارزش تغذیه ای سیب چه میزان است؟

ماده مغذی

واحد

میزان در هر 100 گرم

پروتئین

گرم

70ر0

کربوهیدرات

گرم

42ر11

چربی (مجموع لیپید)

گرم

28ر0

قند (مجموع)

گرم

92ر9

فیبر خوراکی (مجموع)

گرم

4ر1

آب

گرم

50ر86

ویتامین C (مجموع اسید اسکوربیک)

میلی گرم

5ر9

ویتامین A

واحد بین الملل (IU)

54

ویتامین E

میلی گرم

26ر0

فولات (مجموع)

میکروگرم

5

ویتامین K

میکروگرم

4ر6

کلسیم

میلی گرم

6

منیزیم

میلی گرم

7

آهن

میلی گرم

17ر0

فسفر

میلی گرم

16

روی

میلی گرم

05ر0

مس

میلی گرم

05ر0

سدیم

میلی گرم

0ر0

فوائد سلامتی بخش سیب

بهبود سلامت قلب

سیب سرشار از فلاونوئید است که ارتباط مستقیمی با بیماریهای قلبی دارد. تحقیقات اجرا شده نشان می دهند افرادی که میزان زیادی فلاونوئید مصرف می نمایند، خطر کمتری در ابتلاء به بیماریهای قلبی از خود نشان می دهند. علاوه بر آن، سیب دارای محتوای بالای فیبر خوراکی بوده و نیز حاوی پکتین است که اجازه رسوب کلسترول بد بر روی دیواره رگهای خونی را نداده در نتیجه از بروز آترواسکلروز جلوگیری می کند. افرادی که سیب مصرف می نمایند 37% احتمال کمتری در آنها وجود دارد که به فشار خون بالا ابتلاء پیدا نمایند.

یاری به کاهش وزن

همانطور که در جدول بالا دیده می گردد، سیب حاوی میزانی قند (92ر9 در هر 100 گرم) است و میزان کالری موجود در آن بسته به نوع سیب از 50 تا 100 متغیر خواهد بود. با این حال، حاوی هیچگونه چربی نیست. این میوه بعلاوه عاری از کلسترول بوده و راهی سالم جهت کاهش وزن به شمار میرود. فروکتوز موجود در سیب به تثبیت سطوح قند در بدن یاری نموده و محتوای بالای فیبر آن از رسوب چربی در سلولهای بدن جلوگیری خواهد نمود. پلی فنولهای موجود در سیب نیز دیده شده است که سوخت و ساز چربی را تنظیم می نمایند. خانمی برزیلی که 3 سیب در روز مصرف می نمود، در مقایسه با خانمهایی که از خوردن این میوه در طول برنامه کاهش وزن صرف نظر می کردند، وزن بیشتری از دست داد.

بیشتر بخوانید: ویتامین های موجود در سیب

محافظت از استخوان

فلاونوئیدی تحت عنوان فلوئیدین که در سیب وجود دارد، به زنان در مرحله پس از یائسگی یاری نموده تا دچار عارضه ای تحت عنوان پوکی استخوان نشوند. بعلاوه در افزایش تراکم استخوان یاری می کند. علاوه بر آن، کلسیم و بور موجود در سیب بعلاوه به حفظ سلامت استخوان فرد یاری می کند.

به تأخیر انداختن بیماری آلزایمر

مشاهده شده است که این بیماری بیش از 30 میلیون نفر را در سرتاسر دنیا تحت تأثیر قرار داده است. آغاز این زوال عصبی مرتبط با سن می تواند با مصرف سیب آهسته گردد. پوست سیب حاوی فلاونوئید کوئرستین است که مشاهده شده است اثراتی مثبت بر روی بدن دارد. برخی بر این باورند که قادر به دور ساختن بیماری آلزایمر است. تخریب سلولی دلیل اصلی بروز این بیماری است و از آنجا که کوئرستین می تواند زوال سلولی را مهار سازد، در نهایت آغاز بیماری آلزایمر به تأخیر خواهد افتاد.

پیشگیری از بروز سرطان

محتوای کوئرستین بعلاوه خطر ابتلاء به سرطانهایی مانند سرطان تخمدان، سرطان پروستات، سرطان سینه و سرطان روده را کاهش می دهد. این ترکیب از رشد سلولهای سرطانی بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم بدن، جلوگیری می کند. علاوه بر آن، محتوای بالای فیبر موجود در سیب هنگامی که در کولون یا روده بزرگ باشد، آغاز به فراوری مواد شیمیایی می کند که با سرطان مبارزه نموده و سلولهای سرطان کولون را از بین برده و از تکثیر آنها جلوگیری می کند.

از آنجا که بیشتر محتوای تغذیه ای سیب درست در زیر و داخل پوست قرار گرفته است، توصیه می گردد که آن را با پوست میل کنید. با این حال، سیب هایی که به منظور براق شدن از موم بر روی آنها استفاده شده است خوردن شان با پوست می تواند فراوری اشکال نماید. سیبهای ارگانیک و آنهایی که مومی نیستند را خریداری نمایید. ارزش تغذیه ای سیب گرچه به طور کلی یکسان است، اما با میزان و گونه سیب کمی تفاوت خواهد داشت. از نظر تغذیه ای، سیبهای گالا یا گلاب برزیلی و فوجی برترین انواع به حساب می آیند.

منبع مقاله :

برگرفته از سایت بازل

منبع: راسخون

به "ارزش تغذیه ای سیب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارزش تغذیه ای سیب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید