برنامه هایی برای حمایت از توسعه اختراعات و مالکیت فکری در راستای فراوری دانش بنیان و اشتغال آفرین

به گزارش وبلاگ نام تو، از اولین حلقه های نوآوری فناورانه و از مهم ترین ارکان آن، مدیریت دارایی های فکری ایجاد شده در یک زیست بوم است. به منظور بهره گیری از این مهم در راستای امر خطیر فراوری دانش بنیان و اشتغال آفرین، ایجاد، محافظت و تجاری سازی دارایی فکری در زیست بوم مراحلی هستند که باید به خوبی مدیریت شوند.

برنامه هایی برای حمایت از توسعه اختراعات و مالکیت فکری در راستای فراوری دانش بنیان و اشتغال آفرین

به گزارش سرویس علم و پیشرفت وبلاگ نام تو، امید رضایی فر مدیر کل پشتیبانی و نوآوری وزارت عتف در یادداشتی نوشت:

نام گرفتن سال جاری با عنوان سال فراوری، دانش بنیان و اشتغال آفرین، وظیفه خطیری را بر دوش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان متولی توسعه فناوری و نوآوری در کشور نهاده است. تطبیق این امر مهم با مأموریت معاونت فناوری و نوآوری که در سال پیشین در وزارت عتف سازمان یافت نشان از شکل گیری جریانی متناسب و سیاست گذاری بالادستی دورنگرانه دارد. نوک پیکان فراوری دانش بنیان در کشور زیست بوم نوآوری و بالاخص پارک های علم و فناوری هستند که طبق آمار اشتغال ثابت شده بیشترین بهره وری سرمایه گذاری در اشتغالزایی را دارند. راهبری و سیاست گذاری در این حوزه طبق مأموریت مصوب، بر عهده معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف بوده که با دو بازوی دفتر سیاست گذاری، برنامه ریزی و توسعه فناوری و نوآوری و دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری دست به اعمال سیاست ها و برنامه های خود می زند. دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری با شکل دهی پنج گروه موضوعی و با رویکردی پایین به بالا (Bottom-up) اقدام به برنامه ریزی و اجرای مجموعه ای از طرح های زیرین نموده است که در ادامه شرحی بر اهم این موارد بیان می گردد.

گرنت مالکیت فکری

از اولین حلقه های نوآوری فناورانه و از مهم ترین ارکان آن، مدیریت دارایی های فکری ایجاد شده در یک زیست بوم است. به منظور بهره گیری از این مهم در راستای امر خطیر فراوری دانش بنیان و اشتغال آفرین، ایجاد، محافظت و تجاری سازی دارایی فکری در زیست بوم مراحلی هستند که باید به خوبی مدیریت شوند. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای هر گام فوق تمهیداتی در نظر گرفته است. فراوری دانش و فناوری در مؤسسات آموزشی و پژوهشی به عنوان اولین گام، تحت حمایت گرنت فناوری است. در مرحله ثبت دارایی فکری، یاری اقتصادی و تخصصی ثبت دارایی صنعتی همیشه در برنامه وزارت عتف بوده است، به ویژه در سال های اخیر با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گرنت ثبت دارایی فکری در مراجع ثبت اختراع خارج از کشور بسیار نظام مندتر و کم هزینه تر شده است (با پرداخت 90 درصد هزینه های ثبت اختراع)؛ و اما در مرحله بعدی این فرآیند، گرنتی برای تجاری سازی دارایی فکری در نظر گرفته شده است. این گرنت متوجه داد و ستدهای دارایی های فکری ثبت شده است که به موجب آن هزینه های ثبت، ارزشگزاری و فروش تا حد قابل قبولی مورد پوشش قرار می گیرد. این امر موجب ترغیب شرکت ها برای رجوع به مراکز توانمند در پژوهش و فناوری شده و اتصال بین صنعت و دانشگاه را بیش از پیش هموار و ممکن می نماید.

توسعه دفاتر انتقال فناوری

دانشگاه ها و پژوهشگاه ها همیشه خواستگاه علم و فناوری در جوامع پیشرفته بوده اند. رشد و فراوری مقالات و دستاوردهای پژوهشی در دانشگاه ها و تجاری سازی آن ها عاملی حیاتی در توسعه نوآوری در کشورهای پیشرفته به شمار می رود؛ لذا وجود مؤسساتی که توانایی تجاری سازی و انتقال فناوری های ایجادشده در این نهادهای پژوهشی را به خارج از آن ها داشته باشند بیش ازپیش احساس می گردد. در زیست بوم نوآوری این مؤسسات واسطه فناوری خوانده می شوند که یکی از مهم ترین آن ها دفاتر انتقال فناوری است. این دفاتر حائز خصوصیات منحصربه فردی از جنبه های علمی، اقتصادی، مدیریتی و منابع انسانی هستند که باید با توجه به فضای کلان حاکم بر نظام آموزشی و پژوهشی و بعلاوه دانشگاه این موارد مشخص شوند. در این طرح سعی بر این است دامنه ای از انواع دفاتر انتقال فناوری به مؤسسات آموزشی و پژوهشی معرفی گردد و این مؤسسات در راستای رسیدن به ساختار مناسبی از دفاتر انتقال فناوری راهنمایی و همراهی شوند.

منبع: خبرگزاری فارس

به "برنامه هایی برای حمایت از توسعه اختراعات و مالکیت فکری در راستای فراوری دانش بنیان و اشتغال آفرین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنامه هایی برای حمایت از توسعه اختراعات و مالکیت فکری در راستای فراوری دانش بنیان و اشتغال آفرین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید