خواص سفیده تخم مرغ

به گزارش وبلاگ نام تو، سفیده تخم مرغ یکی از با کیفیت ترین انواع منابع پروتئینی جهت ساخت بافت های ماهیچه ای مورد علاقه بدنسازان است و بعلاوه از منابع غنی ویتامینی محسوب می گردد. برای آشنایی بیشتر با خواص سفیده تخم مرغ و ارزش تغذیه ای آن با ما همراه شوید.

خواص سفیده تخم مرغ تخم مرغ به تنهایی یک وعده غذایی کامل و خوشمزه است که می تواند بخش مهمی از احتیاج غذایی بدن انسان را تامین نماید. این ویژگی، به علت مواد مغـذی اسـتثنایی موجود در تخـم مرغ است که دارای پروتئین با کیفیت بالا (دارای تمام 9 اسید آمینه ضروری بدن انسان) و مقادیر قابل توجهی از ویتـامین هـا و مـواد معـدنی لازم است. علاوه بر این وجود ماده ای به نام کولین در سفیده تخم مرغ، صرف نظر از تأثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغـز و سیسـتم عصـبی، بـرای رشـدونمـو جنین، رشد بچه ها و بعلاوه تقویت حافظه و سلامت قلب و عروق موثر است. در حقیقت خواص تخم مرغ و ارزش غذایی آن، این ماده غذایی مفید و پرخاصیت را به غذایی قابل رقابت با دسته گوشت، حبوبات و مغزها تبدیل نموده است.

خواص سفیده تخم مرغسفیده تخم مرغ مایعی شفاف و غلیظ است که اطراف زرده را احاطه نموده است. در یک تخم مرغ بارور شده، سفیده به عنوان لایه ای محافظ در برابر باکتری های مضر عمل می کند. بعلاوه، سفیده بعضی از مواد مغذی لازم برای رشد را فراهم می کند. سفیده تخم مرغ از 90 درصد آب و 10 درصد پروتئین تشکیل شده است. پس اگر زرده را جدا نموده و تنها سفیده تخم مرغ را انتخاب کنید، ارزش غذایی تخم مرغ به طور قابل توجهی تغییر می کند. بعضی از مهمترین خواص سفیده تخم مرغ عبارتند از:

سفیده تخم مرغ ارزش غذایی زیادی داشته و خوردن آن با آرد جو برای جلوگیری از خونریزی معده و سینه مفید است.

سفیده تخم مرغ سرشار از پروتئین است، ولی با توجه به اینکه اندازه کالری، چربی و کلسترول بسیار کمی دارد، مصرف آن برای افرادی که تمایل به کاهش وزن و لاغری دارند، مفید می باشد.

سفیده تخم مرغ، قسمت پروتئینی تخم مرغ را می سازد و بخش زیادی از این پروتئین، شامل آلبومین می گردد. این پروتئین یکی از برترین پروتئین هاست و بیشترین اندازه جذب را در بین پروتئین های غذایی دارد و در نتیجه برای بچه ها، نوجوانان و ورزشکاران که اندازه احتیاجشان به پروتئین بیش از دیگران است، بسیار مفید است.

از خواص سفیده تخم مرغ در طب سنتی، استفاده از آن به صورت موضعی برای درمان سوختگی است.

تحقیقات نشان داده مصرف تخم مرغ کامل و به ویژه مصرف سفیده تخم مرغ به علت کولین موجود در آن، از بروز بیماری های مزمنی نظیر سرطان، آرتریت، پیری زودرس و نقص در عملکرد کبد و عضلات پیشگیری می کند.

از دیگر خواص سفیده تخم مرغ به علت وجود مقادیر زیاد ویتامین ب2 موجود در آن، کاهش بیماری های ناشی از کمبود این ویتامین نظیر التهاب بدن، خشک و پوسته پوسته شدن پوست اطراف دهان، گوش و بینی است.

مطالعات نشان داده است که مصرف پروتئین های دامی با کیفیت بالا که سفیده تخم مرغ سرآمد آنهاست بطور موثری باعث کاهش و جلوگیری از تحلیل توده عضلانی در طول سالخوردگی می گردد و در هنگام کاهش وزن نیز بافت عضلانی را حفظ می کند.

ارزش غذایی سفیده تخم مرغتخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح لازم است. سفیده تخم مرغ از محتوای پروتئین بالا و کالری کم برخوردار است. در حقیقت، سفیده 67 درصد از کل پروتئین موجود در تخم مرغ را دارا است. این پروتئین از کیفیت بالایی نیز برخوردار است و حاوی تمام 9 اسید آمینه ضروری به اندازهی است که بدن برای ارائه برترین عملکرد به آن احتیاج دارد.

جدول مواد غذایی موجود در تخم مرغ کامل و سفیده تخم مرغ

مضرات سفیده تخم مرغ (موارد احتیاطی و منع مصرف)مصرف سفیده تخم مرغ به صورت خام بسیار مضر می باشد، زیرا مصرف سفیده تخم مرغ به صورت خام باعث ورود پروتئینی به نام آویدین در بدن می گردد که وجود این پروتئین مانع جذب بیوتین در بدن خواهد شد و در نتیجه عوارضی از جمله مسائل پوستی و چشمی را منجر می گردد.

مصرف سفیده تخم مرغ در بعضی افراد همراه با حساسیت است. نشانه های خفیف این حساسیت شامل راش، کهیر، تورم، آبریزش و خارش بینی و آبریزش چشم است. بعلاوه، در موارد حساسیت شدید، ممکن است فرد آشفتگی گوارش، تهوع و استفراغ را تجربه کند.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "خواص سفیده تخم مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص سفیده تخم مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید