طرز تهیه آش گندم شیر کرمانی

به گزارش وبلاگ نام تو، آش گندم شیر یکی از غذا های محلی و سنتی استان کرمان می باشد. این غذای خوشمزه را مردم کرمان اغلب در ماه رمضان و افطار میل می نمایند. البته آش جزو خوراک های اصیل مردم ایران است که با توجه به فرهنگ هر شهر ایران، انواع مختلف و محلی آن در میان مردمان آن شهر مرسوم شده است.

طرز تهیه آش گندم شیر کرمانی

آش گندم شیر یکی دیگر از انواع معروف و خوش طعم آش های ایرانی است. مواد این آش کمی با سایر آش ها فرق دارد. برای تهیه آن باید یکی از مواد اصلی یعنی گندم شیر محلی کرمان را به صورت جداگانه آماده کنید.

گندم شیر نیز یکی دیگر از خوراک های محلی کرمان است که مردم کرمان هم آن را به صورت جداگانه میل می نمایند و بسیار مغذی و پرقوت است و هم آن را در بعضی از غذا ها مثل آش اضافه می نمایند و در طبخ آن ها استفاده می نمایند.

گندم شیر در واقع از مخلوط گندم و شیر با تعدادی ادویه به دست می آید که در اینجا برایتان شرح می دهیم.

طرز تهیه این خوراکی به این صورت است که شما گندم از قبل خیس خورده را به جای آب به همراه شیر می گذارید بجوشد در حین جوشیدن و پختن می توانید انواع ادویه های مورد احتیاج همانند زعفران، زرد چوبه، زیره سیاه، سیاه دانه، فلفل قرمز و یا هر ادویه دیگری که دوست دارید را به آن اضافه کنید و خوب با شیر و گندم مخلوط کنید و اجازه دهید تا تمامی شیر بخار شده و به خورد گندم برود در این مرحله گندم شیر شما آماده است که هم می توانید به همین صورت بهره ببرید و یا مثل غذای در این پست به آش اضافه کنید و طعم جدیدی از غذا را تجربه کنید.

از انواع دیگر آش های محلی ایران می توان به آش پرپوله، آش ماشاب، آش کدو حلوایی، آش قره قروت، آش آلو، اش گشنیز و آش ماسوآ اشاره نمود.

مواد لازم

گوشت: 500 گرم

گندم شیر: 100 گرم

نخود: 70 گرم

پیاز میانه: 1 عدد

رشته آش: به اندازه لازم (در صورت تمایل)

کشک ساییده شده: به اندازه لازم

سیر: به مقدار لازم

نعناداغ: به مقدار لازم

نمک: به مقدار لازم

زردچوبه: به مقدار لازم

فلفل سیاه: به مقدار لازم

مراحل پخت

1. ابتدا گوشت را خرد کنید و در یک قابلمه بگذارید با آب بپزد تا نیم پز گردد.

2. پیاز را اسمال دایس نموده (ریز خرد کنید.) و اندازهی تفت دهید.

3. سپس نخود را به همراه پیاز مجدد کمی تفت دهید.

4. ادویه های زرد چوبه و فلفل سیاه را نیز به قابلمه اضافه کنید.

5. بعد از پختن این مواد، گوشت ها را له کنید و به قابلمه اضافه کنید.

6. سپس گندم شیری را که از قبل پخته اید به قابلمه اضافه کنید.

7. پس از انکه تمامی مواد را با هم مخلوط کردید کشک ساییده شده را بر روی مواد قابلمه بریزید و بگذارید یک ربع بپزد.

8. سپس رشته آشی را اضافه کنید و اجازه دهید تا کامل باز گردد (حدودا یک ربع زمان میبرد).

9. بعد از پخت آن نعناداغ و سیرداغ و کمی نمک درون قابلمه بریزید و بگذارید آش کاملاً جا بیفتد.

روش طبخ گندم شیر:

1. گندم ها را به وسیله آسیاب کردن به صورت بلغور در بیاورید و سپس آن را الک کنید تا آرد آن جدا گردد.

2. سپس گندم ها را در یک قابلمه بریزید و اندازهی شیر، زنجبیل، زیره، سیاه دانه، زردچوبه و فلفل سیاه بریزید و بگذارید مواد بپزد.

3. بعد از پخت آن ها را بر روی یک پارچه ای در داخل یک قابلمه دیگر بریزید تا خشک شوند. (می توانید همان طور مرطوب برای آش بهره ببرید و یا به همان صورت میل کنید). چون خودش یک نوع غذای مقوی ست.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه آش گندم شیر کرمانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش گندم شیر کرمانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید