طرز تهیه ترشی سیر به 3 روش پرطرفدار
به گزارش وبلاگ نام تو، تهیه ترشی سیر یکی از بهترین روش های نگهداری سیر برای یک مدت طولانی است. روش های تهیه آن متنوع است. ترشی حبه ای سفید، ترش هفت ساله، ترشی با رب انار، ترشی مرواریدی، ترشی با تمر هندی، ترشی با شیره خرما و ترشی فوری تنوع های موجود برای تهیه ترشی سیر هستند.

وبلاگ نام تو | سرویس آشپزی - ترشی سیر یکی از انواع ترشی خوشمزه و محبوب بوده که مصرف آن در کنار غذا هایی مانند استانبولی با مرغ، عدس پلو و دمپختک باقلا بسیار دلچسب است. برای تهیه ترشی سیر به سرکه سفید، سرکه خرما یا سرکه بالزامیک احتیاج خواهید داشت. در ادامه با بهترین روش های تهیه این نوع ترشی آشنا می شوید.
1. طرز تهیه ترشی سیر حبه ای سفید
مواد لازم | |
برگ بو | 1 عدد |
تخم گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
زیره سبز | 1 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز نیم کوب | 1 قاشق چایخوری |
دانه خردل | 1 قاشق چایخوری |
دانه فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
سیر | 700 گرم |
سرکه سفید | به میزان لازم |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه:
- ابتدا پوست سیر ها را بگیرید. برای اینکه پوست سیر به راحتی جدا گردد، بوته سیر را حبه حبه کنید و سپس حبه های سیر را در یک بطری شیشه ای در دار بریزید. درب شیشه را ببندید و بطری را به شدت تکان دهید طوری که سیر ها به بالا و پایین پرتاب شوند. این عمل را 20 ثانیه ادامه دهید، سپس درب بطری را باز کنید و خیلی راحت پوست سیر ها را جدا کنید.
- سرکه را در قابلمه ای بریزید، نمک را به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا سرکه به جوش آید و نمک در آن حل گردد. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید سرکه خنک گردد.
- بطری مخصوص ترشی را تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک گردد، سپس ادویه ها را در بطری بریزید.
- سیر های پوست گرفته را روی ادویه ها بریزید و تا حد ممکن شیشه را از سیر پر کنید، ولی سیر ها را فشار ندهید.
- مخلوط سرکه و نمک را در بطری بریزید و حدود چند میلیمتر سر بطری را خالی بگذارید. سپس یک شیء نازک بلند را در بطری فرو کنید و چند بار از کف بطری به سمت بالا بکشید تا حباب داخل آن خارج گردد.
فضای خالی بالای بطری را با یک خط کش اندازه بگیرید و در صورت لزوم مقداری سرکه در بطری بریزید طوری که فقط 3-2 میلی متر سر بطری خالی بماند. سپس با یک دستمال تمیز، لبه های بطری را پاک کنید.
بیشتر بدانید: مهم ترین فواید و خواص سیر ترشی- درب بطری را قرار داده و محکم ببندید. بطری را در جای خنک قرار دهید تا سیر ها برسند و آماده مصرف شوند.بیشتر بدانید: طرز تهیه سیر ترشی هفت ساله در 40 روز!
- حدود 2 ماه طول می کشد تا ترشی آماده گردد. اگر بطری را زیر نور آفتاب قرار دهید ترشی سیر نرم تر می گردد و بوی آن نیز کمتر می گردد، ولی در صورت قرار دادن در محل خنک، ترشی سفت تر و با بوی تندتر عمل می آید.
2. طرز تهیه ترشی سیر هفت ساله فوری
مواد لازم | |
سیر | 500 گرم |
سرکه بالزامیک | 2 پیمانه |
سرکه خرما | 2 پیمانه |
سس سویا | 2-3 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- ریشه بوته سیر و لایه ضخیم رویی آن را با دقت جدا کنید طوری که بوته سیر از هم نپاشد و حالت آن حفظ گردد.
- بوته های سیر را در آبکش ریخته و با آب بشویید، سپس روی پارچه تمیزی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
- سرکه بالزامیک و سرکه خرما را با هم مخلوط کنید.
- بوته های سیر را در قابلمه بچینید و مخلوط سرکه را روی آن بریزید.
- قابلمه را روی حرارت قرار داده و سیر را 15-10 دقیقه در سرکه بجوشانید، ولی مراقب باشید سیر له نگردد.
- در پایان سس سویا را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
- اجازه دهید سیر ها خنک شوند و سپس آن ها را در شیشه تمیز بریزید. سرکه موجود در قابلمه را روی سیر ها بریزید تا روی آن ها را کاملا بپوشاند.
- درب شیشه را محکم ببندید و به مدت 40 روز در محل خنک و تاریکی نگه داری کنید تا ترشی سیر آماده مصرف گردد.
دو نکته مهم
- استفاده از سس سویا در تهیه ترشی سیر هفت ساله فوری باعث تسریع فرایند تخمیر شده و ترشی در عرض 40 روز آماده مصرف می گردد.
- در صورت عدم دسترسی به سرکه بالزامیک و سرکه خرما از مخلوط سرکه قرمز و شکر قهوه ای یا عسل بهره ببرید.
3. طرز تهیه ترشی سیر فوری با رب انار، تمر هندی و شیره خرما
مواد لازم | |
رب انار | 1 پیمانه |
تمر هندی | 5 قاشق غذاخوری |
شیره خرما | 1 پیمانه |
سیر | 3 کیلوگرم |
سرکه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ابتدا سیر ها را حبه حبه کنید و بدون جدا کردن پوست، آن ها را بشویید. سپس روی پاچه تمیزی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
- تمر هندی را در ظرفی ریخته و یک پیمانه سرکه به آن اضافه کنید؛ با قاشق هم بزنید تا در سرکه حل گردد، سپس از صافی بگذرانید تا هسته آن جدا گردد.
- سیر ها را در قابلمه بریزید، شیره تمر هندی، شیره خرما و رب انار را به آن اضافه کنید. سپس سرکه را در حدی به قابلمه اضافه کنید که روی مواد را بپوشاند.
- قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید حدود یک ساعت بجوشد.
- حرارت را خاموش نموده و بگذارید مواد یک روز در قابلمه بمانند. پس از یک روز، سیر ها را در بطری مخصوص ترشی ریخته و از همان سرکه موجود در قابلمه روی آن بریزید تا سیر ها را کاملا بپوشاند.
- درب بطری را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید.
در این مطلب با طرز تهیه ترشی سیر به سه روش متفاوت آشنا شدید؛ اگر برای تهیه این ترشی خوشمزه سوال یا ایده خاصی دارید آن را بخش نظرات با ما و سایر مخاطبان وبلاگ نام تو در میان بگذارید.
منبع: setare.com