طرز تهیه ترشی هلو با 6 روش مختلف
به گزارش وبلاگ نام تو، طرز تهیه ترشی هلو شامل خواباندن تکه های این میوه در محلولی از سرکه و شکر است. می توان برای طعم قوی تر از چاشنی های متنوعی مثل انواع ادویه جات یا رب انار و تمبر هندی استفاده کرد. بعلاوه تجربه نشان داده است که ترشی های ترکیبی هلو با انواع میوه ها مثل زردآلو، شلیل، سیب و… هم طعم دلچسبی دارند. به هر حال تهیه ترشی با میوه مجلسی هلو، ظاهر جذابی به سفره های غذای شما می دهد. در ادامه، جدول مشخصات غذایی را با هم می بینیم:

ترشی هلو | |
تعداد نفرات | یک شیشه نسبتاً بزرگ |
زمان آماده سازی | کمتر از 1 ساعت |
اندازه سختی | میانه |
طرز تهیه ترشی هلو ساده
ترشی هلو ساده متداول ترین روش تهیه این ترشی خانگی است. وجود ادویه جات گرمی مثل سیاه دانه و میخک در این ترشی، تا میزان ای طبع آن را تعدیل می نماید و شکر هم طعم ملایم تری به آن می بخشد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه این ترشی خوشمزه خانگی را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه ترشی هلو
مواد اولیه برای تهیه این ترشی خانگی به صورت زیر است:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
هلوی رسیده یا کال | 10 عدد |
سرکه سفید | به اندازه لازم |
شکر (اختیاری) | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
میخک (آسیاب نشده) | 1 قاشق غذاخوری |
سیاه دانه | 1 قاشق چایخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
چوب دارچین | 2 عدد |
مراحل تهیه ترشی هلو ساده
برای درست کردن ترشی هلو ساده، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: هلوها را بشویید و داخل آبکشی قرار دهید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. سپس، هسته هلوها را خارج نموده و آن ها را به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید.
نکته: هر چقدر تکه های هلو کوچک تر باشند، ترشی ما زودتر می رسد.
- مرحله دوم: حالا هلوها را همراه با اندازهی سرکه در قابلمه ای مناسب بریزید. اندازه سرکه باید به میزان ای باشد که کاملاً روی تکه های هلو را بپوشاند.
- مرحله سوم: قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید. 3 دقیقه بعد از به جوش آمدن سرکه، حرارت را خاموش نموده و اجازه دهید ترکیب هلو و سرکه خنک شوند.
- مرحله چهارم: مواد داخل قابلمه را در یک بطری شیشه ای بریزید. سپس در ظرفی دیگر، سیاه دانه، میخک، نمک و شکر را مخلوط نموده و آن ها را همراه با چوب های دارچین به محتویات بطری بیفزایید.
- مرحله پنجم: در نهایت، درب بطری را خوب ببندید و آن را در مکانی خنک و سایه قرار دهید. 1 ماه بعد ترشی هلوی شما آماده مصرف می گردد.
طرز تهیه ترشی هلو با تمبر هندی
استفاده از تمبر هندی طعمی متفاوت و خاص به این ترشی می دهد. به ازای نیم کیلو هلو به 250 گرم تمبر هندی، 1.5 لیوان دسته دار فرانسوی سرکه و 150 گرم شکر احتیاج دارید. برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا تمبر هندی را با سرکه مخلوط نموده و به مدت 12 ساعت کنار بگذارید. تمبر هندی باید کاملاً در سرکه حل شده و هسته ها و پوسته آن جدا شوند. پس از این مدت، مخلوط را از صافی عبور دهید.
- مرحله دوم: مخلوط صاف شده را روی حرارت قرار دهید و در ادامه شکر را هم به آن اضافه کنید. پس از آن که محلول کمی غلیظ تر شد، حرارت را خاموش کنید و آن را کنار بگذارید تا سرد گردد.
- مرحله سوم: در همین فاصله، هلوها را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. سپس، آن ها را در شیشه ای استریل و خشک بریزید.
نکته: می توانید در این مرحله، تکه های هلو را کمی بخارپز نموده و سپس داخل بطری شیشه ای بریزید.
- مرحله چهارم: شیره تمبر هندی را به ترشی اضافه کنید و درب آن را محکم ببندید. حالا ظرف ترشی را در مکانی خشک و خنک قرار دهید تا برسد.
طرز تهیه ترشی هلو با رب انار
استفاده از رب انار ترش و شیرین، طعم ملسی به این ترشی می دهد و در مقایسه با استفاده از تمبر هندی، ترشی هلو با رب انار زودتر آماده می گردد. برای تهیه این ترشی، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: 500 گرم رب انار را با 3 پیمانه سرکه ترکیب نموده و 300 گرم شکر را به آن اضافه کنید.
- مرحله دوم: این ترکیب را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و غلیظ تر گردد. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید ترکیب حاصل کاملاً سرد گردد.
- مرحله سوم: هلوها را بشویید و پس از خشک شدن، پوست گرفته و هسته های آن ها را جدا کنید. سپس به تکه های کوچک تر برش بزنید.
نکته: اگر در این مرحله هلوها را با اندازه کمی آب بپزید یا بخارپز کنید، ترشی شما زودتر می رسد.
- مرحله چهارم: در نهایت، هلوها را داخل شیشه ای تمیز و خشک بریزید و سس رب انار را به آن اضافه کنید. ظرف ترشی را در مکانی خشک و خنک قرار دهید تا برسد.
طرز تهیه ترشی چاقاله هلو
طعم این مدل ترشی هلو با سرکه و سبزیجات معطر بی نظیر است و پیشنهاد می کنیم حتماً آن را امتحان کنید. سبزی ترشی چاقاله هلو می تواند شامل ترکیبی از نعنا، گشنیز و ترخون باشد. برای تهیه این ترشی، مطابق مراحل زیر عمل کنید:
- مرحله اول: 2 لیوان سرکه را داخل 4 لیوان آب ریخته و 2 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. سپس این محلول را روی حرارت نسبتاً زیاد قرار دهید تا بجوشد.
- مرحله دوم: حالا 1 قاشق چایخوری زردچوبه را به محلول در حال جوش اضافه کنید. پس از چند دقیقه، شعله گاز را خاموش نموده و ترکیب را کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد.
نکته: استفاده از زردچوبه در این دستور اختیاری است، اما رنگ ترشی را زیباتر می نماید.
- مرحله سوم: در ادامه، چاقاله های هلو را در اندازهی آب و نمک بخیسانید و همزمان با دست، پرزهای آن ها را جدا کنید. چاقاله ها را داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.
- مرحله چهارم: چاقاله ها را به صورت نگینی یا خلالی خرد نموده و آن ها را به صورت لا به لا با اندازهی فلفل تند و چند حبه سیر داخل بطری شیشه ای تمیز و خشک بریزید.
- مرحله پنجم: ظرف ترشی را با مایه ترکیبی سرکه پر نموده و روی آن را با اندازهی سبزیجات ترشی بپوشانید.
- مرحله ششم: حالا درب ظرف را محکم ببندید و شیشه را وارونه قرار دهید تا درب آن کاملاً پلمپ گردد. در نهایت شیشه ترشی را در جایی خشک و خنک قرار دهید تا پس از 10 روز برسد.
طرز تهیه ترشی هلو و زردآلو
در این رسپی به ازای 300 گرم هلو و 300 گرم زردآلو، به 400 گرم گل کلم و 3 حبه سیر احتیاج دارید. 3 قاشق غذاخوری نعنا خشک و اندازه لازم سرکه و نمک هم فراموش نگردد. برای تهیه این ترشی، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: پس از شستن میوه ها، آن ها را 2 تا 3 دقیقه داخل آب جوش قرار داده و بلافاصله زیر آب سرد بگیرید تا پوست آن ها به راحتی جدا شوند.
- مرحله دوم: حالا هسته میوه ها را خارج نموده و آن ها را در میکسر یا مخلوط کن بریزید تا به صورت پوره در آیند. سپس، سیر له شده را هم به مخلوط میوه ها اضافه کنید.
- مرحله سوم: حالا گل کلم را هم بشویید و خشک کنید. سپس آن را به میزان تکه هایی کوچک تر در حد یک حبه سیر خرد کنید.
- مرحله چهارم: گل کلم خرد شده و نعنا خشک را به مخلوط پوره شده میوه ها اضافه نموده و به خوبی تمام مواد را با هم مخلوط کنید.
- مرحله پنجم: مواد ترشی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و آن را با محلول سرکه و نمک پر کنید. سرکه باید کاملاً روی مواد را بپوشاند.
- مرحله ششم: در نهایت درب شیشه را محکم ببندید و آن را داخل یخچال قرار دهید تا برسد.
طرز تهیه ترشی برگه هلو و زردآلو
در این دستور به ازای نیم کیلو برگه هلو، به 1 کیلو برگه زردآلو و 250 گرم قیسی احتیاج دارید. به علاوه، 250 گرم زرشک و چاشنی هایی مانند سرکه، دارچین، هل و میخک هم مورداحتیاج است که ضمن مراحل، اندازه دقیق ان ها را آورده ایم.
- مرحله اول: برگه ها و قیسی را تمیز بشویید و داخل آبکشی قرار دهید تا آب اضافی آن ها کاملاً خارج گردد.
- مرحله دوم: قیسی ها را در 1 لیوان آب بریزید تا نرم شوند. سپس آن ها را آبکش نموده و در مخلوط کن پوره کنید.
- مرحله سوم: 250 گرم زرشک را بشویید و داخل آبکش بریزید تا کاملاً خشک شوند. سپس آن ها را به مدت 1 ساعت با 2 لیوان سرکه و 4 قاشق غذاخوری شکر بخیسانید و در ادامه، میکس کنید.
- مرحله چهارم: حالا زرشک میکس شده و پوره قیسی را در قابلمه ای مخلوط نموده و نمک آن را میزان کنید. سپس، 1 تکه دارچین، 7 تا 8 عدد دانه هل و 4 تا 5 عدد میخک داخل آن بریزید.
- مرحله پنجم: مخلوط مواد ترشی را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. 5 دقیقه پس از جوشیدن، برگه های هلو و زردآلو را به آن اضافه نموده و 2 تا 3 دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید.
- مرحله ششم: پس از آن که مواد ترشی کاملاً خنک شد، آن را داخل یک بطری شیشه ای تمیز و خشک ریخته و درب آن را محکم ببندید.
- مرحله هفتم: ظرف ترشی را در یخچال قرار دهید. پس از 3 روز، درب ظرف را باز کنید و اگر لازم بود، با اندازهی آب زرشک جوشیده شده یا سرکه، روی مواد را کاملاً بپوشانید. رسیدن این ترشی خوش طعم و ترکیبی، 1 هفته زمان می برد.
فوت و فن های طرز تهیه ترشی هلو و نکات آن
ترشی هلو از جمله ترشی هایی است که در ترکیب با میوه های دیگر هم لذیذ و دلچسب است. در بالا به ترشی هلو و زرد آلو اشاره نمودیم، اما باید بدانید که می توان این ترشی را به صورت مخلوط با میوه های دیگری مثل شلیل، انبه، آلبالو و گلابی هم تهیه کرد. بعلاوه نکات زیر را هم به خاطر داشته باشید:
- تهیه ترشی هلو درسته متداول نیست و بهتر است برای رسیدن به یک طعم بهتر و زودتر رسیدن ترشی، میوه را به تکه های کوچک تر برش بزنید.
- استفاده از هلوهای سفت و کال هم در طرز تهیه ترشی هلو مانعی ندارد، اما دقت کنید که هلوها لکه دار یا خراب نباشند.
- واضح است که ترشی هلو کال کمی دیرتر می رسد.
- استفاده از شکر، طعم این ترشی را کمی ملس می نماید و پیشنهاد می کنیم که آن را حذف نکنید.
- اگر اندازه نمک به کار رفته در طرز تهیه ترشی هلو کم باشد، ترشی بافت مناسب خود را از دست می دهد و پس از رسیدن شل می گردد.
اصول نگهداری از ترشی هلو چیست؟
ظرف ترشی هلو در طول مدت زمان رسیدن باید در دمای محیط و دور از نور آفتاب باشد. از قلم نیاندازید که پس از باز کردن درب ظرف، حتماً آن را به یخچال منتقل کنید.
چطور جلوی کپک زدن ترشی هلو را بگیریم؟
خیس بودن میوه هلو یا رطوبت ظرف ترشی، از عوامل مهم کپک زدن این ترشی است؛ بنابراین حتماً آن ها را کاملاً خشک کنید. به علاوه، به مدت 1 شبانه روز ظرف ترشی را به صورت وارونه قرار دهید تا گاز موجود در آن کاملاً خارج گردد.
جایگزین ها در طرز تهیه ترشی هلو
سرکه پای ثابت طرز تهیه ترشی هلو است، اما می توان نوع مواد ترکیبی با آن را بنا به ذائقه خود تغییر داد. برای مثال، می توانید به جای تمبر هندی از رب انار یا انواع لواشک میوه بهره ببرید. بعلاوه می توان به جای هلو زعفرانی از هلو انجیری استفاده کرد. روش درست کردن ترشی هلو انجیری هم تفاوتی با رسپی های بالا ندارد.
خواص ترشی هلو
هلو سرشار از ویتامین های A، B1، B2 و C است. این میوه پرخاصیت، مواد معدنی متنوعی مثل کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم و آهن را در خود جای داده است. به علاوه، ملین است و یبوست را رفع می نماید. بعلاوه، از خواص هلو می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره نمود و باید گفت که برای سلامت قلب و عروق هم بسیار مفید است.
ترشی هلو را حتما تهیه کنید…
در بالا طرز تهیه ترشی هلو به چند روش و طعم مختلف را برای شما شرح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را برایتان گفتیم. پیشنهاد می کنیم این ترشی را به هر شکلی که می پسندید، تهیه نموده و در کنار غذاهای خوش رنگ و لعاب ناهار یا شام خود میل کنید. البته، اگر هلو در دسترس شما نیست، نگران نباشید و کار را به سفارش آنلاین میوه وبلاگ نام تو بسپارید. برای این منظور، به قسمت سفارش انلاین میوه رفته و پس از انتخاب نوع و اندازه میوه موردنظر، آن را درب منزل تحویل بگیرید.
سوالات متداول
ترشی هلوی ترکیبی می تواند شامل چه میوه هایی باشد؟
شما می توانید برای این منظور از میوه هایی مانند زردآلو، انبه، سیب، گلابی، شلیل یا آلبالو بهره ببرید.
سبزی ترشی چاقاله هلو چیست؟
می توان از ترکیب سبزیجات معطری مثل نعنا، گشنیز و ترخون استفاده کرد.
منبع: اسنپ فود