طرز تهیه مرغ زعفرانی؛ طعمی بی نظیر و متفاوت
به گزارش وبلاگ نام تو، خبرنگارانـ مرغ در سفره ما و بعلاوه در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئین های بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده می گردد. مرغ در انواع خورش ها، پلوها، سالادها، فست فود ها و خوراک ها استفاده می گردد؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش رواج بیشتری دارد. خورش مرغ را معمولا با رب گوجه فرنگی یا رب انار و یا به صورت بی رنگ همراه با آب لیمو یا آب نارنج تهیه می نمایند.
به گزارش وبلاگ نام توُ مرغ زعفرانی یکی از انواع خورش های مرغ است که طعم فوق العاده ای دارد و به علت داشتن زعفران بسیار خوشبو و خوش رنگ و لعاب است. اگر در پی یک دستور طبخ نو و متفاوت برای تهیه مرغ در کنار غذا هستید، با همراه باشید. در این مطلب طرز تهیه مرغ زعفرانی همراه با آلو خورشتی و عطر بی نظیر کره همراه با نکات و فوت فن های مربوط به طبخ این نوع مرغ تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه مرغ زعفرانی
مرغ (ران یا سینه): 3 تکه
پیاز درشت: 3 عدد
سیر: 5 حبه
زعفران دم نموده غلیظ: نصف فنجان
آلو خورشتی: 10 عدد
زرشک: نصف فنجان
کره: 50 گرم
روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
آب نارنج: نصف لیوان
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه مرغ و پودر زنجبیل: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به آلو خورشتی
آلو با داشتن خواص آنتی اکسیدانی سرشار از ویتامین های گروه A، B، C و بعلاوه دارای کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و گوگرد است. آلو خورشتی معمولا به رنگ های زرد، سیاه و قهوه ای روشن و در میزان های ریز یا درشت در بازار موجود است. آلو خورشتی تازه و مرغوب نباید بوی ترشیدگی بدهد و باید ظاهری شفاف داشته باشد. همواره قبل از استفاده از آلو در خورش نیم ساعت قبل آن را توی یک کاسه با آب ولرم خیس کنید. این کار باعث می گردد اگر آلو دارای شن ریزه یا آشغال باشد، با خیس خوردن کاملا تمیز گردد. بعد از نیم ساعت آلو را توی یک صافی بریزید و روی آن آب بگیرید؛ سپس به غذا اضافه کنید.
نکات مربوط به مرغ
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر معین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.
نکات مربوط به زعفران
همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.
نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند
طرز تهیه مرغ زعفرانی
ابتدا تکه های مرغ را خوب بشویید و کنار بگذارید. پیاز ها را بعد از شستن پوست کنید و به صورت خلالی درشت یا حلقه ای خرد کنید. یک ماهی تابه دیواره بلند انتخاب کنید و پیاز های خرد شده را کف ماهی تابه بریزید و خوب پخش کنید؛ سپس روغن مایع را روی پیاز ها بریزید. حالا تکه های مرغ را روی پیاز ها بچینید. حبه های سیر را خرد کنید و روی تکه های مرغ بگذارید و درب ماهی تابه را ببندید. ماهی تابه را روی اجاق گاز بگارید و شعله را کم کنید. حدود نیم ساعت زمان بدهید تا پیاز ها آب بیاندازد.
بعد از این مدت زمان درب ماهی تابه را بردارید و زعفران دم نموده را به ماهی تابه اضافه کنید؛ سپس کمی نمک، فلفل، زردچوبه، پودر زنجبیل و ادویه مخصوص مرغ روی مرغ ها بپاشید و دوباره درب ماهی تابه را بگذارید و اجازه بدهید مرغ با حرارت خیلی کم حدود یک ساعت با آب پیاز بپزد. در مرحله بعد کره را توی یک ماهی تابه دیگر آب کنید و آلو را که از قبل شسته و خیس داده اید همراه با زرشک به آن اضافه کنید و 1 دقیقه صبر کنید تا آلو و زرشک با کره تفت بخورد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. حالا مخلوط آلو و کره را به مرغ اضافه کنید و بدون اینکه مرغ ها را تکان بدهید؛ دوباره درب ماهی تابه را ببندید و نیم ساعت دیگر زمان بدهید.
در مرحله آخر آب نارنج را به ماهی تابه اضافه کنید و باز هم تکه های مرغ را بر نگردانید. دوباره درب ماهی تابه را بگذارید و چهل دقیقه دیگر صبر کنید تا آب نارنج کاملا به خورد مرغ ها برود. حالا می توانید تکه های مرغ را برگردانید و بعد از گذشت پانزده دقیقه اجاق گاز را خاموش کنید. توجه داشته باشید که این مرغ کلا کم آب است و با سس غلیظ پیاز و آلویی که همراه با مرغ پخته شده است، سرو می گردد. اگر شما به خورش آبدار تمایل بیشتری دارید، می توانید میزان آب نارنج را بیشتر کنید و یا وقتی آلو را به مرغ اضافه کردید، همراه با آن نصف لیوان آب جوش داخل ماهی تابه بریزید. این مرغ لذیذ را می توانید همراه با زرشک پلو، سبزی پلو و یا باقالی پلو سرو کنید و لذت ببرید. نوش جان
منبع: فرارو