طرز تهیه ماهی زیبون با برنج مرغوب ایرانی
به گزارش وبلاگ نام تو، طرز تهیه ماهی زیبون همراه با برنج مرغوب ایرانی، جایگاه ویژه ای در شهرهای استان هرمزگان؛ بخصوص بندرعباس و جزیره قشم دارد. این غذای جنوبی، در دسته ته چین ها قرار می گیرد و احتمالا خواندن طرز تهیه آن، شما را به یاد دمپختک بیندازد. اگر شما هم دوست دارید بدانید که این غذای لذیذ هرمزگانی چطور تهیه می شود و چه قلق هایی دارد، با خبرنگاران همراه باشید.
ماهی زیبون | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 1 تا 2 ساعت برای آماده کردن ماهی ها |
زمان پخت غذا | 1.5 تا 2 ساعت |
اندازه سختی | سختی میانه |
طرز تهیه ماهی زیبون
ترکیب عطر و طعم برنج شمالی و ماهی جنوبی و ادویه جات معطر، چیزی نیست که به راحتی بتوان از کنار آن گذشت. مخصوصا اینکه یک ته دیگ برشته شده و طلایی رنگ از نان تموشی هم انتظار شما را بکشد. ماهی زیبون با برنج، در جنوب ایران طرفداران زیادی دارد، اما لازم نیست برای چشیدن این طعم بهشتی، راهی جنوب شوید، شما در منزل هم می توانید یک ماهی زیبون خوشمزه تهیه کنید. البته فراموش نکنید که استفاده از مواد باکیفیت هم در کیفیت نهایی این غذای بندر، تاثیر فراوانی دارد که وبلاگ نام تو ، در این مورد هم کار شما را راحت کرده است و می توانید از طریق سفارش آنلاین وبلاگ نام تو ، مایحتاج مورد نیاز خود از قبیل سبزیجات و صیفی جات تازه را با بهترین کیفیت و قیمت، به راحتی تهیه کنید. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه ماهی زیبون را با هم می بینیم:
مواد لازم برای طرز تهیه ماهی زیبون
برای طرز تهیه زیبون غذای جنوبی، مواد زیر را آماده کنید و فراموش نکنید که طعم زیبون جنوبی در کنار برنج شمالی، غوغا می کند:
اندازه مورد نیاز | مواد لازم |
1 عدد | ماهی تازه |
2 پیمانه | برنج |
2 عدد | پیاز میانه |
1 حبه | سیر (در صورت تمایل) |
4 عدد | سیب زمینی میانه |
6 عدد | گوجه فرنگی میانه |
1 عدد | فلفل تند (در صورت تمایل) |
1 قاشق غذاخوری | رب گوجه فرنگی (اختیاری) |
به اندازه لازم | پودر لیمو عمانی |
به اندازه لازم | پودر فلفل قرمز تند |
به اندازه لازم | نمک و فلفل سیاه و زردچوبه |
اندازه کمی در صورت تمایل | زعفران دم کرده |
به اندازه لازم | روغن |
مراحل طرز تهیه ماهی زیبون
طرز تهیه زیبون هرمزگان را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: ماهی را تمیز کنید و آن را به 4 تکه تقسیم کنید. تکه های ماهی را برای چند ساعت داخل مخلوط آبلیمو، آب پیاز و زعفران قرار دهید تا بوی زهم آن ها گرفته شود و مزه دار شوند. برنج را هم بشویید و در آب ولرم بخیسانید و کنار بگذارید.
- مرحله دوم: پس از چند ساعت، ماهی ها آماده اند. حالا سیب زمینی، پیاز و گوجه ها را خوب بشویید. سیب زمینی ها را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. پیازها را نگینی و نصف گوجه ها را رنده کرده و باقی را به شکل حلقه ای خرد کنید.
- مرحله سوم: داخل تابه ای مناسب و نچسب، اندازهی روغن بریزید و تکه های ماهی را در آن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
نکته مهم: در همین مرحله، برای جلوگیری از ایجاد بوی زهم، روغن داخل تابه را عوض کرده و اندازهی روغن تازه در تابه بریزید.
- مرحله چهارم: حالا سیب زمینی های نگینی شده را در تابه بریزید تا به طور یکدست، سرخ شوند. سیب زمینی ها را کنار بگذارید و این بار، پیازها را تفت دهید و هنگامی که کمی سبک شدند، در صورت تمایل، اندازهی سیر رنده شده به آن ها اضافه کنید.
- مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه ماهی زیبون، ادویه جات دلخواه، پودر لیموعمانی و اندازهی نمک را در تابه حاوی سیر و پیاز بریزید و سیب زمینی های سرخ شده و گوجه رنده شده را به آن اضافه کنید.
- مرحله ششم: اگر می خواهید غذای جنوبی شما در نهایت، رنگ و لعاب بهتری داشته باشید، اندازهی رب گوجه هم به محتویات تابه اضافه کنید و کمی صبر کنید تا آب گوجه فرنگی ها، کشیده شود.
- مرحله هفتم: حالا، گوجه های حلقه ای شده را در تابه بریزید. اما زیاد هم نزنید تا شکل گوجه ها، تغییر نکنند.
- مرحله هشتم: تا اینجای کار، مواد مخلوط ما آماده اند، آن ها را کنار بگذارید و به سراغ آبکش کردن برنج بروید. فراموش نکنید که باید برنج را کمی زنده تر از حالت های معمول، آبکش کنید.
نکته: در رسپی اصلی این غذای محلی بندرعباس، از نوعی نان محلی به نام نان تموشی به عنوان ته دیگ استفاده می شود. با این حال، نان های معمولی مثل لواش هم قابل استفاده اند.
- مرحله نهم: حالا موقع پر کردن قابلمه است. اندازهی روغن در کف قابلمه بریزید. سپس، یک لایه نان تموشی قرار داده و روی آن را با یک لایه برنج، بپوشانید. لایه ای نازک از تکه های ماهی را همراه با مواد مخلوط روی برنج بریزید و همین طور لایه لایه ادامه دهید تا مواد شما تمام شوند و آخرین لایه قابلمه، برنج باشد.
- مرحله دهم: درب قابلمه را دم کنی بگذارید و قابلمه را روی شعله پخش کن بگذارید. حالا، شعله گاز را ملایم کنید و 30 تا 45 صبر کنید تا غذای بندر آماده سرو شود.
- مرحله یازدهم: برای سرو غذا، به آرامی برنج را داخل یک دیس بکشید و مراقب باشید که تکه های ماهی له نشوند. ماهی ها را روی برنج بچینید و اطراف برنج را با خرماهای تازه دورچین کنید تا هم غذای زیباتری داشته باشید و هم تعادل طبع این غذای جنوبی را حفظ کرده باشید.
طرز تهیه زیبون ماهی با تن ماهی
در صورت عدم دسترسی به ماهی تازه، استفاده از تن ماهی هم جایگزین مناسبی است. برای این منظور، مراحل زیر را انجام دهید:
- تن ماهی را به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
- یک پیاز کوچک را به شکل نگینی خرد کرده و در اندازهی روغن تفت دهید.
- ادویه جات لازم را در پیاز بریزید و پس از تفت خوردن، تن ماهی را به آن ها اضافه کنید.
- اگر دوست داشته باشید می توانید آب یک لیموترش تازه را هم به ترکیب تن ماهی و پیاز اضافه کنید.
- بقیه مراحل کار را شبیه دستور طرز تهیه ماهی زیبون که در بالا آمد، پیش ببرید.
به همین سادگی، می توانید بدون استفاده از ماهی تازه هم، یک غذای جنوبی محشر داشته باشید.
خرید غذا دریایی بندرعباس و چشیدن طعم بی نظیر زیبون با برنج ایرانی
حالا که با طرز تهیه ماهی زیبون آشنا شدید، موقع آن است که آستین ها را بالا بزنید و دست به کار شوید. اما شاید بگویید پاک کردن ماهی در منزل، به این سادگی ها نیست و اصلا تهیه ماهی تازه و با کیفیت هم سخت است. در این صورت، پیشنهاد ویژه ای برای شما داریم. به سایت وبلاگ نام تو بروید و با سرچ خرید غذا دریایی بندرعباس ، این غذای لذیذ جنوبی را به صورت اینترنتی سفارش دهید. مطمئن باشید که راهی به صرفه تر و آسان تر از این، وجود ندارد و در کوتاه ترین زمان ممکن، پیک حامل غذای تازه، به درب منزل شما می رسد و همه چیز برای یک ضیافت گرم جنوبی، مهیا می شود. شاد و تندرست باشید.
منبع: اسنپ فود