طرز تهیه پسته پلو مجلسی و خوشمزه؛ غذای اصیل ایرانی

به گزارش وبلاگ نام تو، پسته پلو یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین غذا های ایرانی است که در بسیاری از شهر ها مخصوصا در کرمان هواداران بسیاری دارد. اگر بخواهیم به قدمت این غذای فوق العاده مقوی و خوشمزه پی ببریم باید بدانیم که این غذا از زمان قاجار طبخ می شده و معمولا این نوع از برنج را با گوشت گردن، ماهیچه، گوشت قلقلی، مرغ یا فیله مرغ درست می نموده اند. البته که امروزه پسته پلو جزو غذا های فراموش شده به شمار میرود!

طرز تهیه پسته پلو مجلسی و خوشمزه؛ غذای اصیل ایرانی

پسته پلو به علت عطر و طعم خاصی که دارد می تواند گزینه بسیار مناسبی برای مهمانی ها و مجالس شما باشد و رنگ و لعاب سفره را رنگ سبز پسته چند برابر می نماید. در این مطلب به سراغ طرز تهیه پسته پلو اصیل ایرانی می رویم. ما را در درست کردن این غذا همراهی کنید. برای درست کردن این برنج خوش عطر و طعم به مواد زیر احتیاج داریم.

مواد مورد احتیاج جهت تهیه پسته پلو:

برنج 3 تا 4 پیمانه

مغز پسته تازه 2 پیمانه

شوید خشک 2 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

زردچوبه و روغن به اندازه کافی

مراحل تهیه پسته پلو

طرز درست کردن پسته پلو بسیار آسان است و با انجام چند مرحله ساده می توان این برنج خوشمزه را طبخ کرد.

مرحله اول: آماده سازی برنج

در مرحله اول به سراغ برنج می رویم که مهم ترین بخش این غذا است. ابتدا برنج را داخل یک ظرف حاوی آب ریخته سپس یک 1 قاشق نمک به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم برنج به خوبی خیس بخورد.

نکته: اگر از برنج تازه برای تهیه پسته پلو استفاده می کنید لازم نیست که برنج را به مدت زیادی خیس کنید.

مرحله دوم: جوشاندن برنج

در مرحله دوم قابلمه ای مناسب را انتخاب کرده و آن را تا نصف پر از آب می کنیم و آن را روی حرارت نسبتا زیاد قرار می دهیم و صبر می کنیم تا آب به جوش بیاید. سپس 1 قاشق غذاخوری روغن و 1 قاشق چای خوری نمک به آب جوش اضافه می کنیم.

مرحله سوم: جوشاندن برنج و پسته

پس از آن که آب به جوش آمد برنجی که در مرحله اول خیسانده بودیم را به همراه مغز پسته به قابلمه اضافه کرده و مدتی صبر می کنیم تا آب به جوش بیاید. سپس در طول جوشیدن برنج و پسته، کف هایی که روی سطح آب جمع می گردد را با قاشق جمع کرده و دور می ریزیم.

مرحله چهارم: پختن برنج

در این مرحله برنج را می گذاریم به مدت 8 الی 12 دقیقه بپزد.

نکته: برای اینکه متوجه شوید چه زمانی برنج را آبکش کنید برترین راه این است که پس از گذشت 8 دقیقه چند دانه برنج را زیر دندان تست کنیم و اگر سر و ته برنج نرم شده بود، ولی مغز آن کمی سفت بود آن را آبکش کنیم.

مرحله پنجم: آماده سازی ته دیگ

در قابلمه ای دیگر اندازهی روغن ریخته سپس برای ته دیگ به سلیقه خود از سیب زمینی تکه تکه شده یا نان لواش استفاده کرده و آن را در کف قابلمه می چینیم.

مرحله ششم: آماده سازی پسته پلو

برای بهتر شدن پسته پلو برترین روش این است که مواد را به صورت لایه لایه بریزیم، بدین صورت که ابتدا ترکیب برنج و پسته را روی ته دیگ ریخته، سپس اندازهی شوید خشک شده روی آن می ریزیم و به همین صورت تمام مواد را به قابلمه اضافه می کنیم و در آخر زعفران دم کرده را روی برنج می ریزیم.

نکته: برای اینکه پوست خشکی که روی مغز پسته وجود دارد راحت تر کنده گردد بهتر است مغز پسته را به مدت 3 الی 4 دقیقه داخل آب داغ قرار داده و سپس آبکشی کنید.

مرحله هفتم: پختن پسته پلو

در مرحله آخر قابلمه را بر روی شعله پخش کن قرار داده و روی حرارت ملایم می گذاریم و اجازه می دهیم تا پسته پلو به مدت یک تا یک و نیم ساعت به خوبی دم بکشد. پس از گذشت این زمان پسته پلوی خوشمزه و مقوی ما آماده سرو کردن است.

همانطور که گفته شد پسته پلو را به همراه ماهیچه، گردن، مرغ و … سرو می نمایند. ما در این مطلب، طرز تهیه پسته پلو با مرغ را هم به شما عزیزان آموزش می دهیم.

برای درست کردن پسته پلو به همراه مرغ علاوه بر موادی که برای تهیه پسته پلو لازم داشتیم به مواد زیر احتیاج داریم.

مواد مورد احتیاج جهت تهیه پسته پلو به همراه مرغ:

مرغ 5 تکه

هویج 1 عدد میانه

پیاز 1 عدد بزرگ

زردچوبه به اندازه لازم

آبلیمو به اندازه لازم

رب گوجه فرنگی به اندازه لازم

مراحل تهیه پسته پلو به همراه مرغ

از آن جایی که درست کردن مرغ به صورت جداگانه از پسته پلو انجام می گردد پس در این بخش دیگر به درست کردن پسته پلو اشاره نمی کنیم و فقط طرز تهیه مرغ را توضیح می دهیم.

مرحله اول: آماده سازی مرغ

پس از آن که مرغ را به خوبی شسته و پاک کردیم آن را با زعفران، آبلیمو، زردچوبه، نمک، فلفل و نصف پیاز خلالی شده مزه دار می کنیم و به مدت 1 ساعت صبر می کنیم تا مرغ به خوبی مزه دار گردد.

مرحله دوم: سرخ کردن مرغ

در ماهیتابه ای اندازه کمی روغن ریخته و مرغ مزه دار شده را روی حرارت تفت می دهیم تا رنگ آن طلایی گردد. سپس آن را از روی حرارت برمی داریم و در ماهیتابه ای دیگر نصف دیگر پیازی که به جای مانده را سرخ کرده و پس از گرفته شدن خامی پیاز، هویج و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم و پس از گرفته شدن خامی رب گوجه فرنگی ادویه اضافه می نماییم تا سس مرغ شکل گیرد.

مرحله سوم: پختن مرغ

پس از آن که سس حاوی پیاز، هویج و رب گوجه فرنگی درست شد، مرغ سرخ شده را به آن اضافه کرده و یک لیوان به آن اضافه می کنیم و در ماهی تابه را گذاشته و اجازه می دهیم مرغ با حرارت ملایم مغز پخت گردد و سس غلیظ گردد.

بعد از آماده شدن مرغ، آن را به همراه پسته پلو سرو می کنیم. به همین سادگی توانستیم پسته پلو با مرغ را تهیه کنیم. برای فهمیدن مقوی بودن این غذا بهتر است با خواص بی شمار پسته بیشتر آشنا شویم.

خواص پسته

در ادامه خواص پسته را برایتان توضیح خواهیم داد.

افزایش سلامت روده: پسته یک منبع غنی از فیبر است و باکتری های روده فیبر را تخمیر کرده و اسید های چرب با زنجیره کوتاه فراوری می نمایند که خواص مختلفی برای سلامتی روده دارند.

یاری به درمان دیابت: پسته سطح پپتید 1 را افزایش می دهد که هورمونی است که سطح گلوکز را در افراد مبتلا به دیابت تنظیم می نماید. بعلاوه مصرف پسته اثرات مثبتی روی فشار خون، التهاب و اضافه وزن افراد مبتلا به دیابت دارد.

باعث کاهش وزن می گردد: لیپید موجود در پسته به طور کامل به وسیله بدن جذب نمی گردد و این موضوع کاهش چربی بدن را در پی دارد.

منبع: مجله آشپزی اکالا

منبع: فرارو

به "طرز تهیه پسته پلو مجلسی و خوشمزه؛ غذای اصیل ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پسته پلو مجلسی و خوشمزه؛ غذای اصیل ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید