طرز تهیه زرشک پلو ساده با مرغ و بدون مرغ
به گزارش وبلاگ نام تو، تهیه زرشک پلو یکی از کارهایی است که حتی اگر اهل آشپزی نیستید هم خوب است تجربه کنید، چون با یاد گرفتن تهیه زرشک پلو هم می توانید از آن به عنوان پلوی غذاهای دیگر مثل چلو گوشت بهره ببرید، هم برای تهیه زرشک پلو با مرغ. در این مطلب و در ادامه سلسله مطالب کتاب کاله در خصوص روش های مختلف پخت زرشک پلو می خواهیم طرز تهیه زرشک پلو ساده با مرغ و بدون مرغ را آنالیز کنیم.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو ساده
- برنج 5 فنجان
- مرغ 6 تکه
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
- زعفران به میزان لازم
- زرشک 1 فنجان
- پیاز 1 عدد
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه زرشک پلو ساده
1. آماده کردن مرغ
اولین مرحله از طرز تهیه زرشک پلو با مرغ این است که قطعات مرغ را بشویید و روی تمام سطوح آن ها نمک بپاشید. سپس مرغ ها را در قابلمه با نمک سرخ کنید و وقتی سرخ شدند از قابلمه بیرون بیاورید.
بعد پیاز را نگینی خرد نموده و در همان قابلمه تفت دهید. رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو را اضافه کنید و باز به هم زدن ادامه دهید. بعد سس آماده شده را در ظرف دیگری بریزید و تکه های مرغ را در قابلمه بریزید و سس را روی مرغ ها بریزید.
حالا 3 یا 4 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید (از کناره ها و نه مستقیم روی مرغ ها) بعد در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا آب آغاز به جوشیدن کند. پس از آن حرارت را کم نموده و اجازه دهید مرغ بپزد. در 5 دقیقه آخر زعفران را اضافه نموده و مرغ آماده است.
2. آماده کردن پلو
برای تهیه پلوی زرشک پلوی ساده ابتدا باید برنج را به مدت 1 تا 2 ساعت در آب ولرم با میزانی نمک خیس کنید. بعد از این مدت قابلمه ای را با آب داخل آن روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا بجوشد. حالا برنج خیس شده را صاف نموده و به قابلمه اضافه کنید. صبر کنید تا آب آغاز به جوشیدن کند، کف را بردارید و اجازه دهید برنج قد بکشد و میزانی نرم گردد. بعد برنج را آبکشی کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید و 2 قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید.برنج را در قابلمه بریزید، نصف فنجان آب و روغن روی آن اضافه کنید، در قابلمه دم کنی را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا دم برنج بالا بیاید سپس حرارت را کم کنید و بگذارید برنج خوب بپزد.
اگر وقت ندارید پلوی زرشک پلو را آبکش کنید می توانید در مطلب طرز تهیه برنج ساده روش های مختلف و ساده تهیه برنج را بخوانید.
3. آماده کردن زعفران و زرشک
قبل از آن که مرغ و برنج آماده گردد، خوب است زعفران و زرشک مورد احتیاج برای تهیه زرشک پلوی ساده را آماده کنید. برای این کار زرشک را ابتدا کمی در آب بریزید تا خیس بخورد بعد خوب بشویید و بگذارید خشک گردد. پس از آن که خوب سرخ شد در میزانی روغن تفت دهید و اگر دوست دارید غذایتان خیلی ترش نباشد میزانی شکر به زرشک اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شیرین گردد.
برای آماده کردن زعفران هم کافی است میزانی زعفران آسیاب شده را در یک ظرف مناسب بریزید و رویش یخ بگذارید تا آب گردد بعد از آن میزان کمی آب داغ بریزید تا خوب عطر و رنگ زعفران آزاد گردد. جزییات بیشتر برای دم کردن زعفران را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
4. آماده و سرو کردن زرشک پلو با مرغ و بدون مرغ
آخرین مرحله از طرز تهیه زرشک پلوی ساده این است که وقتی برنج دم کشید و مرغ پخت آن را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید. اگر دوست داشته باشید می توانید میزانی از سس مرغ را هم برای سرو غذا همراه کنید. پس میزانی از برنج را با 2 تا 3 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده برای تزئین برنج مخلوط کنید و روی پلو را با زرشک، خلال پسته و بادام تزئین کنید.
اگر هم دوست ندارید مرغ بخورید می توانید زرشک پلو را آماده کنید و با هر گوشت یا سبزیجات دیگری که مدنظرتان است همراه و میل کنید.
نکات تکمیلی و فوت وفن های تهیه زرشک پلو
تهیه زرشک پلو کار ساده ای است اما اگر می خواهید زرشک پلویتان سر زبان ها بیفتد خوب است نکات و فوت وفن های تهیه آن را هم بدانید.
بهتر شدن طعم مرغ با ساقه کرفس و فلفل دلمه
برای بهتر شدن طعم خورش مرغ خود چه این مرغ برای طرز تهیه زرشک پلو بدون رب گوجه باشد چه برای طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش می توانید میزانی ساقه کرفس یا تکه های فلفل دلمه ای یا هویج ته قابلمه ای که می خواهید تکه های مرغ را بپزید اضافه کنید. طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با هویج و فلفل دلمه ای را هم با جزییات کامل می توانید در کتاب کاله بخوانید.
زرشک را با آب داغ یا گرم خیس نکنید
زرشک ها را در آب داغ یا گرم خیس نکنید وگرنه رنگ خود را از دست می دهند. بعلاوه اگر می خواهید زرشک ها رنگ زیبای خود را حفظ نمایند، باید حرارت را به محض آب شدن شکر خاموش کنید.
نحوه پخت مرغ
اگر خورش مرغ این غذا را هم با ران و هم با سینه تهیه می کنید، حتما ران ها را روی سینه ها در قابلمه قرار دهید، چون زمان کمتری برای آماده شدن ران مرغ احتیاج است.
تزیین زرشک پلو با مرغ و بدون مرغ
زرشک پلو با مرغ را حتما تزیین کنید. برای تزیین برترین گزینه ها خلال پسته و بادام است. اما خوب است به طعم آن ها هم توجه کنید برای طعم بهتر می توانید خلال پسته و بادام را در مخلوط آب و گلاب خیس کنید و بادام و پسته را بیشتر از چند ثانیه هم نزنید چون رنگ آن ها تیره می گردد. روش های مختلف تزیین زرشک پلو را می توانید در کتاب کاله ببینید.
منبع: کتاب کاله