3 روش صحیح فریز کردن انبه
به گزارش وبلاگ نام تو، نگهداری انبه در فریزر یک راه چاره فوق العاده کاربردی برای افرادی است که دوست دارند از در همه فصول سال استفاده نمایند. آشنایی با نحوه نگهداری انبه در فریزر به شما یاری می نماید تا با حفظ کیفیت این میوه خوش طعم آن را برای مدت زمانی طولانی نگهداری کنید. در این مقاله از سرویس در می توانید با روش و نکات فریز کردن انبه آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص نحوه نگهداری انبه در فریزر پاسخ خواهیم داد.

نحوه نگهداری انبه در فریزر به صورت خرد شده
نگهداری انبه در فریزر قطعاً کار سختی نیست، اما اگر نکات فریز کردن انبه به خوبی آشنایی نداشته باشید، قطعاً کیفیت انبه بعد از مدتی کاهش پیدا می نماید و مزه لذیذ خود را تا حدودی از دست می دهد. یکی از رایج ترین روش های نگهداری انبه در فریزر خرد کردن انبه و سپس منجمد کردن آن است. در ادامه می توانید با نحوه فریزر کردن انبه به صورت خرد شده آشنا شوید.
1- انبه مناسبی را برای فریز کردن انتخاب کنید
یکی از مهم ترین نکات فریزر کردن انبه انتخاب انبه مناسب است. اگر قصد دارید انبه را برای مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید، باید حتماً انبه های رسیده و سالم را انتخاب کنید. برای اطمینان از رسیده بودن انبه باید به آرامی سطح میوه را فشار دهید. اگر میوه نرم بود یعنی انبه رسیده و برای فریزر کردن مناسب است.
به یاد داشته باشید که انبه نباید بیش از حد نرم باشد، پس یک انبه خیلی نرم را برای فریزر کردن انتخاب نکنید. برای چک کردن رسیده بودن انبه می توانید بوی انبه را در انتهای ساقه آن چک کنید. انبه رسیده در این ناحیه رایحه شیرینی دارد که نشان می دهد میوه به میزان کافی رسیده است.
2- انبه ها را برای فریزر کردن آماده کنید
بعد از انتخاب انبه مناسب باید پوست انبه را جدا کنید و آن را به صورت مکعب های کوچک برش دهید. حالا روی یک سینی کاغذ روغنی قرار دهید و تکه های انبه را روی آن بچینید. توجه داشته باشید که انبه ها نباید با هم تماس داشته باشند، زیرا جدا کردن انبه یخ زده کمی سخت است.
3- انبه ها را در فریزر قرار دهید
بعد از این که انبه ها را در سینی چیدید، سینی را برای 3 تا 5 ساعت در فریزر قرار دهید تا میوه کاملاً منجمد گردد. هر چقدر ضخامت انبه ها بیشتر باشد، معمولاً به زمان بیشتری برای منجمد شدن احتیاج دارد. بعد از اینکه انبه ها یخ زدند، می توانید آن ها را در یک زیپ کیپ بریزید و درب آن را محکم کنید و در فریزر قرار دهید. این انبه ها را می توانید تا 10 ماه در فریزر نگهداری کنید.
فریز کردن انبه با شربت
روش بعدی برای نگهداری انبه در فریزر اضافه کردن مقداری به آن است. با این روش شما می توانید هم مدت زمان بیشتری انبه ها را در فریزر بگذارید و هم از انبه های شیرین شده برای طعم دادن به و تهیه بهره ببرید. در ادامه می توانید با مراحل و نکات فریز کردن انبه همراه با شربت آشنا شوید.
1- انبه را برای فریزر کردن آماده کنید
برای فریزر کردن انبه همراه با شربت باید همچون روش قبل از یک انبه سالم و مناسب بهره ببرید. پوست و هسته انبه را جدا کنید و آن را به صورت مکعبی خرد نمایید.
2- شربت را آماده کنید
برای تهیه شربت باید 1 لیوان شکر را با 2 لیوان آب ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس شکر را هم بزنید تا کاملاً در آب حل گردد. بعد از حل شدن شکر، شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا شربت خنک گردد.
3- انبه ها را در شربت ریخته و فریزر کنید
حالا تکه های انبه را خرد کنید و در یک ظرف درب دار بریزید. سپس شربت انبه را به آن اضافه کنید. می توانید این ظرف را برای حدود 1 سال در فریزر قرار دهید و هر زمان که دوست داشتید از آن بهره ببرید.
فریزر کردن انبه میکس شده
اگر انبه های شما بیش از حد رسیده اند و یا مقداری انبه خرد شده در یخچال دارید، بهتر است آن را به صورت میکس شده در فریزر قرار دهید. برای این کار باید انبه را خرد کنید و در مخلوط کن بریزید. اجازه دهید تکه های انبه پوره شوند. سپس پوره انبه را در ظرف های کوچک یا قلب هایی شبیه به قالب یخ بریزید و در فریزر قرار دهید.
یکی از نکات فریزر کردن انبه به صورت میکس شده این است که برای این کار باید از ظروف درب دار بهره ببرید تا طعم و کیفیت انبه ها حفظ گردد. می توانید از این انبه های میکس شده منجمد برای تهیه اسموتی و میلک شیک انبه بهره ببرید.
نکات فریز کردن انبه
*یکی از نکات فریز کردن انبه این است که اگر انبه شما هنوز به طور کامل نرسیده است، می توانید آن را برای 2 تا 3 روز روی پیشخوان آشپزخانه قرار دهید و بعد از این که رسید در فریزر قرار دهید.
*نباید فراموش کنید که معیار رسیده بودن انبه رنگ پوست آن نیست. برای اطمینان از رسیده بودن انبه باید روی ضخیم ترین قسمت انبه فشار آرامی وارد کنید. اگر میوه به داخل فشرده شد، پس رسیده است.
*به طور معمول خواص انبه یخ زده تا حد زیادی حفظ می گردد، پس می توانید با خیال راحت از انبه منجمد شده برای تهیه اسموتی و دسر بهره ببرید.
*یکی از مهم ترین نکات فریز کردن انبه این است که از انبه سالم و باکیفیتی بهره ببرید. اگر پوست انبه سیاه شده و بافت آن بسیار نرم است و بوی ترشی می دهد، بهتر است انبه را دور بریزید. اما اگر تنها بافت انبه نرم شده و هنوز طعم و مزه آن تغییر ننموده، می توانید انبه را میکس کنید و به صورت پوره در فریزر قرار دهید.
*یک نکته مهم در خصوص آموزش صحیح و دقیق فریز کردن انبه این است که در زمان چیدن تکه های انبه در سینی باید آن ها را با فاصله کنار هم قرار دهید تا بعد از منجمد شدند، به هم نچسبند.
روش یخ زدایی انبه
بعد از آشنایی با نکات فریزر کردن انبه باید بدانید که چطور انبه منجمد شده را یخ زدایی کنید. برای یخ زدایی انبه های منجمد می توانید انبه ها را یک شب زودتر از فریزر خارج کنید و در یخچال قرار دهید. اگر عجله دارید، می توانید انبه ها را با ظرف یا زیپ کیپ داخل آب قرار دهید تا کاملاً ذوب گردد.
در صورتی که از انبه فریزر شده برای پخت دسر یا شیرینی استفاده می کنید، هیچ احتیاجی به یخ زدایی نیست و می توانید به صورت منجمد آن را روی شعله گاز قرار دهید. برای تهیه اسموتی، بستنی و شیر انبه نیز باید از انبه به صورت منجمد بهره ببرید.
مدت زمان نگهداری انبه در فریزر
انبه تنها 5 تا 7 روز در یخچال ماندگاری دارد و از همین رو برترین روش برای نگهداری انبه برای مدت طولانی، فریز کردن انبه است. انبه خرد شده و منجمد شده را می توانید از 6 تا 12 ماه در فریزر نگهداری کنید. می توانید با اضافه کردن شربت به انبه آن را برای 12 تا 16 ماه در فریزر بگذارید. انبه میکس شده هم تا 12 ماه در فریزر طعم و مزه خود را حفظ می نماید.
با انبه فریز شده چکار کنیم؟
انبه فریزر شده با آن طعم شیرین و عطر جذابی که دارد، هنوز یک میوه یخی لذیذ برای خوردن در روزهای گرم است. اما شما می توانید از انبه یخ زده برای تهیه انواع میلک شیک، اسموتی های خانگی،، دسر و و بعلاوه درست کردن مربا و شربت انبه بهره ببرید.
می توانید انبه خرد شده و فریزر شده را برای چند ساعت در فضای آشپزخانه قرار دهید تا آب گردد و از آن در تهیه بهره ببرید. انبه میکس شده برای تهیه مارمالاد انبه، و بعلاوه درست کردن گزینه مناسبی است. اگر هم هوس نموده اید، می توانید از انبه فریزر شده برای تهیه این ترشی لذیذ بهره ببرید.
سوالات متداول
روش صحیح فریز کردن انبه به صورت خرد شده چیست؟
برای فریزر کردن انبه به صورت خرد شده باید یک انبه سالم و رسیده انتخاب کنید. پوست آن را جدا کنید و انبه را به قطعات مکعبی تقسیم کنید. سپس انبه را در سینی بچینید تا منجمد گردد و سپس در نایلون های زیپ دار قرار دهید.
مدت زمان نگهداری انبه در فریزر چقدر است؟
انبه خرد شده و منجمد شده را می توانید از 6 تا 12 ماه در فریزر نگهداری کنید. می توانید با اضافه کردن شربت به انبه آن را برای 12 تا 16 ماه در فریزر بگذارید.
منابع: wikihow، insanelygoodrecipes، canyoufreezethis
منبع: افق کوروش